Angol Ligakupa

Két tippet küldünk harcba a Chelsea-Liverpool Ligakupa-döntőre

Az első trófeát vasárnap délután osztják ki Angliában, ahol megismétlődik a két évvel ezelőtti döntő.

A 2022-es Ligakupa-döntő után újra a Liverpool és a Chelsea feszül egymásnak a Wembleyben az idény első trófeájáért. A két csapat közös múltja alapján szoros meccsre van kilátás, de ha a szűk egy hónapja lejátszott bajnokijukra gondolunk, a Liverpoolnak áll a zászló.

A két csapat idei mérlegét és teljesítményét látva azonban meglepően magas szorzót kapnak a Vörösök vasárnapra. Ezt a szorzót a sok sérültben kell keresni, ugyanis a Vörösök a szerdai előrehozott meccsükön ugyanis több kulcsjátékost is kénytelen volt nélkülözni Jürgen Klopp.

A már egyébként sem rövid sérültlistához (Jota, Alisson, Alexander-Arnold, Thiago, Curtis Jones, Szoboszlai) csatlakozott a hét elején Szalah és Nunez is, igaz a sérülésük nem komoly, így valószínűleg legalább az egyikük pályára fog lépni. Szoboszlai Dominiknak is van esélye még pályára lépni, bár jó eséllyel ki kell hagynia a magyar játékosnak az első döntőjét a Liverpoollal.

Szerdán a Luton elleni előrehozott találkozón azért érződött, hogy gyengébb ez a tizenegy, mint a legerősebb kezdője Kloppnak. Ennek ellenére az első félidős égés után 4-1-re meg tudta fordítani a találkozót a listavezető.

A Chelsea-t nehéz elhelyezni a térképre, hiszen a Kékek a Manchester City otthonában egy ikszre jók voltak, előtte viszont a Crystal Palace otthonában csak a hosszabbításban jött össze a győzelem, korábban pedig a Wolves és a Liverpool is 4-4 gólt lőtt Petrovicsnak.

Talán mondhatjuk, hogy a City játéka fekszik a gárdának, azonban a Liverpool ellen is hasonló lehet a meccskép.

A január végi találkozót ugyan megnyerte 4-1-re a Liverpool, ahhoz a kezdőhöz képest valószínűleg 4-5 helyen változtatnia kell a német menedzsernek.

Azon a meccsen 29 (!) lövést eresztettek meg a Vörösök, ekkora fölény semleges helyszínen biztosan nem várható, de továbbra is esélyesnek tekinthetőek a liverpooliak.

Mire érdemes fogadni?

A legutóbbi nyolc közös meccsükből hét is döntetlennel zárult. A Wembleyben pedig két 0-0-át hoztak össze a felek 2022-ben az FA- és a Ligakupa-döntőn, a két trófea pedig tizenegyesekkel lett a Liverpoolé. Január végén ugyan kinyílt a gólzsák, de most egy döntőről beszélünk, ahol Diazék nem rohanhatnak fejjel előre, hiszen a Chelsea az előző hétvégén is bizonyított, hogy még mindig tud kellemetlenséget okozni. Egy biztonsági fogadásépítőnek ígérkezik, hogy a Liverpool nem kap ki rendes játékidőben, valamint 3.5 gól alatt maradnak a csapatok, amire már duplázó felett is kapunk a bukmékerektől.

Azt is megrizikózzuk, hogy a Liverpool emelheti magasba a trófeát. Jelenleg a fontos pillanatokban sokkal inkább az történik amit a Vörösök akarnak, míg a Chelsea oldalán nem tudjuk figyelmen kívül hagyni, hogy a legfontosabb helyzetekben általában hoppon maradnak. Mentálisan is a Liverpool sokkal magasabb szintről kezdheti a döntőt, márpedig ez a plusz önbizalom akár el is döntheti a kupa sorsát.


✅ Tipp #1: Liverpool nyeri a trófeát @1.62

 

✅ Tipp #2: Döntetlen vagy Liverpool + 3.5 gól alatt @2.10

 

Fogadási határidő: február 25. 16:00