NB I

Speciális tippel nyernénk a Kövesd-Vidin

A borsodiak nyolc nap alatt harmadik meccsüket vívják, míg a fehérváriaknak nem igazán megy házon kívül.

Vasárnap három meccset rendeznek az NB I 16. fordulójában, amelyek közül a Mezőkövesd-Fehérvár ütközettel foglalkozunk jelen cikkünkben. A fogadóirodákban a vendégek számítanak esélyesebbnek, sikerüket szűk 2.20-szoros szorzón ajánlják.

Csapathírek

A borsodiak nem várják olyan rossz passzból a találkozót. Az Újpestet ugyanis iskolajátékkal nyomták le 4-0-ra hazai pályán, majd a Groupama Arénában csentek el egy pontot (0-0), viszont szerdán 2-0-ra veszítettek otthoni környezetükben a Ferencváros elleni korábbról elhalasztott találkozón.

A kövesdi arénában egyébként nem teljesítenek mostanság rosszul Kuttorék, a Fradi elleni zakót megelőzően háromszor is nyerni tudtak, az Újpest mellett a Debrecent és az MTK-t is legyűrték. Így pedig a vonal fölé kerültek, no, de a hétvégét csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően várták a vonal felett, a 11. helyezett ZTE együttesének is ugyanúgy 14 pontja van, mint a 10. matyóföldieknek.

A nyolc napon belül harmadik meccsére készülő MZSFC-ből a hétközi meccsen egyébként Hudák, Steliano és Prudnyikov maradt ki.

"Nem gondolom, hogy teher lenne az, hogy újabb mérkőzés vár ránk, nincs ezzel semmi gond" - jelentette ki a hazaiak mestere a boon.hu-nak, majd így folytatta: "Az előző mérkőzéshez képest, most egy nappal többünk van. A regenerálódás érdekében csütörtökre pihenőt kaptak a keret tagjai, de a köztes idő elég kell legyen arra, hogy felkészülünk a Fehérvár elleni bajnokira."

A fehérváriak folytatták jó sorozatukat, immáron öt bajnoki óta veretlenek, sőt ezen intervallumban négyszer is nyerni tudtak. A debreceni zakó óta ugyanis a Diósgyőr (4-0), az Újpest (2-1) és a Ferencváros (1-0) is fejet hajtott előttük, majd jött a Kecskemét elleni iksz (3-3), viszont bő egy hete 3-1-re nyertek a Puskás Akadémia elleni vármegyei rangadón.

Az eredményességnek köszönhetően pedig a játéknapot megelőzően Grzelakék a harmadik helyen álltak, igaz, a PFLA-nak és a Debrecennek is ugyanennyi egysége volt. Bár azért tegyük hozzá, hogy házon kívül nem muzsikál annyira jól a Vidi, mindössze négy pontot gyűjtött, amikor átlépte a várostáblát, bár ugye legutóbbi házon kívül meccsén a Groupama Arénában nyert ...

Az elmúlt héten egyébként a piros-kékeknél Larsen, Hangya, Kalmár és Pető maradt ki, vagyis Fiola visszatért. 

"Nem arra gondolunk, hogy újra idegenben játszunk, és nyernünk kell. Nem akarunk magunkra nyomást helyezni, de kijelenthetem, hogy három pontért megyünk" - mondta Szabó Levente, a Vidi csatára a feol.hu-nak.

"Szeretnénk folytatni azt a munkát, amit eddig végeztünk. Mindegy, hogy itthon, vagy idegenben játszunk. Ha ugyanúgy odatesszük magunkat, mint az utóbbi mérkőzéseken, nem érhet meglepetés. Nagyon jó a hangulat az öltözőben, s ez plusz erőt ad a csapatnak. Felszabadultan és jó hangulatban várjuk a vasárnapi találkozót. A Sóstói Stadionban, az első meccsen is sikerült betalálnom ellenük, remélem, ezt a jó szokásomat meg tudom tartani hétvégére is. Igaz, az utóbbi időben összekapta magát a Mezőkövesd, otthon nagyon jók. Kemény, éles meccsre számítok."  

Mire érdemes fogadni?

A felek az idei szezonban egyszer már találkoztak, augusztus végén a fehérváriak hazai pályán 2-0-ra nyertek. Az előjelek alapján most is esélyesebbek, még akkor is, ha idegenben játszanak, bár a Kövesd kezdi összeszedni magát, de nagy talány, hogy a hétközi meccs mennyit vett ki Kuttorékból.

A kimenetelre és a gólokra való fogadást így inkább nem erőltetnénk, bármi benne lehet a pakliban, az viszont biztos, hogy kemény meccs várható, ahogy Szabó is fogalmazott. Így pedig érdemes lehet büntetőlapokba fektetni, pláne, hogy a hétközi meccsnek és az időjárásnak köszönhetően vélhetően nem lesz 100 százalékos a hazaiak pályája.

Avagy mi az 5,5-es határon overre megyünk, amire még a fentebb említettek mellett az is jó táptalaj lehet, hogy közel a két legszabálytalanabb csapat feszül egymásnak vasárnap, ugyanis a hazaiak 3,2-es, míg a vendégek 2,53-as büntetőlap átlaggal rendelkeznek az NB I idei kiírásában...


✅ Tipp #1: Büntetőlapok száma 5,5 felett @ 1.98

Fogadási határidő: december 10. 15:30