NB I

Ritka tippelhetetlen meccs a Várda-Dió, nekünk mégis van 3 ötletünk!

Keleti rangadónak nem neveznénk a Kisvárda-Diósgyőr meccset, de azért a tét így sem kicsi.

Amikor a Zalaegerszeg elleni fiaskó utolsó perceiben megszólalt a Diósgyőr-tábor, hogy "Hol a csapatunk?" többen is felkaphatták a fejüket. A múlt heti 90 perc alatt valóban igen keveset láttunk az idén remekelő miskolciakból, de azért kicsit túlzásként hathatott a játékosok számára a negatív kérdés. A javítási lehetőség mindenesetre adott, a DVTK Kisvárdára látogat, ahol alighanem félig hazai környezetben kérhet elnézést a szurkolóktól egy győzelem formájában. De lássuk, mire is érdemes fogadni Szabolcsban!

 

Már csak a képen még diósgyőri pólóban feszítő Feczkó Tamás miatt is pikáns meccs vár a felekre, a most Kisvárdán dolgozó szakember ugyanis nem túl dicsőségesen távozott anno Borsodból, a szezonnak pedig akkor kiesés is lett a vége. Várdán mindenesetre eddig bizonyít a tar mester, hiszen az MTK legyőzése után a Loki ellen is pontot szerzett a szabolcsi csapat, és bár a játék egyik találkozón sem volt éppen lenyűgöző, egy bennmaradásért küzdő csapatnál ez nem is célkitűzés.

Idén egyébként még a Diósgyőr után a gyenge formában lévő Újpest is ellátogat a Várkerti Stadionba, ha pedig Mesanovicék kimaxolnák a megszerezhető pontszámot, még akár a vonal felett is telelhetnének, amelyre aligha számíthatott bárki a szezonkezdet után.

Diósgyőrben a célok talán kicsit bátrabbak, mint a biztos bennmaradás, ugyanakkor egyelőre nem lehet megállapítani, mi is a realitás. Tény, hogy remekül kezdte az évet a DVTK, de az utolsó két meccse kapott hét gól már nem fest túl szépen, de azért a szezon összessége így is rendben van a forduló előtti 8. hellyel.

"A probléma okát nem egyszerű megtalálni. Természetesen hétről hétre azon dolgozunk, hogy a hibákat kiküszöböljük, de ez egy soktényezős egyenlet, sok minden hatással van a csapat teljesítményére. Például a szerencse, mert ha a ZTE elleni első félidőben gólt szerzünk - volt kapufánk is -, akkor máshogy alakulhatott volna a meccs, de én nem szeretem a “volnás” mondatokat. Sajnos nem úgy sikerült az elmúlt időszak, ahogy szerettük volna, de teljes erőnkkel azon vagyunk, hogy magunk mögött hagyjuk ezt, és az évből hátralévő két meccset megnyerjük" - nyilatkozta a DVTK szélsője, Bényei Ágoston.

Az 5. fordulóban egy viszonylag sima meccsen nyert otthon 2-0-ra a Diósgyőr, itt nem volt sok esélye a várdaiaknak, és ha muszáj lenne győztest kikiáltanunk, mi megint a borsodiakat mondanánk - egál oddson ezt meg is tesszük, ázsiai hendis biztosítással. Jobb csapat a Diósgyőr, és nagyon itt az ideje, hogy idegenben ismét meccset nyerjen.

Szoros 90 percre van kilátás, ami aligha a gólokról szól majd, tippjeinket is ennek szellemében fogalmaztuk meg. A vendégek nyeretése mellett a kevés lapra esküszünk ezen a meccsen, hiszen két sportszerű csapat esik egymásnak, fűszerként pedig a büntetőkért is felelős Pozek Vancas góljában is bízunk, közel 5-szörös oddsért.

 


✅ Tipp #1: 4,5 lap alatt @2.02
 

✅ Tipp #2: Diósgyőr +0.25 @ 1.68

 

✅ Tipp #3: Pozek Vancas gólt szerez @ 4.90

 

Fogadási határidő: december 10. 13:00