Premier League

Köszönjük, ezt a szorzót már elfogadjuk a Unitedre

A héten kétszer is megmérkőzik a Manchester United és a Leeds, lássuk az első felvonás esélyeit.

A nyolcadik fordulóból elmaradt mérkőzést pótolják a Premier League-ben szerda este, miután a Manchester United a Leedset fogadja. A fogadóirodák kissé magasabb oddson hozták ki a Unitedet mint ahogy azt talán előzetesen várni lehetett, ezt is körbejárjuk az alábbi cikkünkben.

3901007

Nagyot küzdött, de csak kiszenvedte a győzelmet a hétvégi fordulóban a manchesteri csapat a Crystal Palace ellen. A meccs sokáig habkönnyen alakult, de Casemiro buta kiállítása visszahozta a meccsbe a vendégeket. Így lett a kétgólos előny után az utolsó 10 perc egy váratlanul körömrágós befejezés a hazai szurkolóknak. A Palace azonban csak egy gólig jutott, így 2-1-es végeredménnyel zártak a felek.

A Manchester United zsinórban 13. (!) tétmeccsét nyerte meg hazai pályán, a bravúros sorozatuk pedig akár folytatódhat is.

Még úgy is, hogy a hazaiak oldalán számos hiányzó van a középpályáról. Casemiro a már említett kiállítás okán három meccsre eltiltatta magát. Ez komoly érvágás lehet, noha a Ligakupa-döntőre visszatérhet. Emellett viszont sérült McTominay és Christian Eriksen is, így először kezdhet a téli szerzemény, a Bayernben kevésnek találtató Marcel Sabitzer, mellette pedig Fred szerepelhet.

A Leeds oldalán elfogyott a türelem Jesse Marsch iránt, az amerikai menedzsernek a munkáját a Nottingham elleni vereség után megköszönték. Meglepő ez a döntés, tekintve, hogy a téli átigazolási időszakban is Marsch kedvére igazoltak, így az utódnak egy elég speciális kerettel kell majd dolgoznia.

A vendéggárda jobb csapat, mint a tabellán elfoglalt 17. helyük alapján gondolhatunk, talán a középmezőny vége, a 12-14. pozíció lenne reális a mutatóik alapján. Persze egy esetleges mai bravúrral a 14. hely már el is érhető, így egyáltalán nincs reménytelen helyzetben a következő menedzser, noha a csapat november eleje óta nem tudott nyerni a bajnokságban, csak az FA Kupában jött össze két siker alsóbb osztályú riválisokkal szemben.

Mire fogadjunk?

A magasabb hazai szorzó tehát nemcsak a United oldalán levő szűkös középpályának szól, hanem a Leedsnél az edzőmenesztésnek  is, ami akár jó dolgot is kiválthat a csapatból. Azonban ha reális kezeljük a vendégeket, egy középmezőnybeli csapatról beszélünk, aki nincs túl jó passzban, ráadásul jelenleg még az új menedzser sem érkezett meg, ráadásul egy nappal kevesebbet is pihenhettek. Ehhez képest az 1.50 körüli hazai szorzó már túlzásnak tűnik. Ennek okán pedig a -1-es ázsiai hendikep egy elég biztos választásnak tűnik, tekintve, hogy egygólos United győzelemnél visszakapjuk tétünket, míg két vagy többgólos hazai sikernél nyertes a tippünk.

Emellett pedig Marcus Rashford góljában is lehet fantázia, miután a vb-szünet óta 13 meccsen lépett pályára, ezek közül pedig 10 találkozón is betalált. Kettes szorzó felett nem rossz ötlet meglövetni az angol támadót.

{"headTitle":"Manchester United - Leeds","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2023-02-08 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Manchester United -1","odds":"1.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Marcus Rashford gólt szerez","odds":"2.10","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3901007] 2023-02-08 21:00:00 Manchester United - Leeds Unitedx;