Premier League

Erre fogadunk a manchesteri városi rangadón

Az oddsok alapján csak az a kérdés, hogy a City hány góllal győzi le hazai pályán a városi rivális United gárdáját...

Vasárnap két meccs kerül terítékre a Premier League 27. fordulójából, a nap és a forduló rangadóját pedig Manchesterben vívják, ahol a két városi rivális, vagyis a City és a United feszül egymásnak az Etihad Stadionban.

A bukmékerek szerint ugyanakkor igen egyértelmű ütközetre van kilátás, a hazaiakat toronymagas favoritnak hozták ki, Guardioláék győzelmére ugyanis háromesélyesben átlagosan mindössze 1.30-szoros pénzt fizetnének ki...

Csapathírek

18 veretlen tétmérkőzéssel a háta mögött várják a hazaiak a hétvégi derbit, ugyanis az Aston Villa elleni, decemberi zakót követően nem találtak legyőzőre. Noha két hete 1-1-es döntetlent játszottak a Chelsea-vel a bajnokságban, s akkor lezárult 11 meccses győzelmi szériájuk, most egy újat kezdtek felépíteni, jelenleg háromnál tartanak.


>>>🤘 Próbáld ki a Tippmixpro-t és fogadj a legjobb szorzókon🤘 <<<


A bajnokságban a Brentford és a Bournemouth alakulatait egyaránt 1-0-ra győzték le az elmúlt hetekben, aminek köszönhetően feljöttek a második helyre, s egypontos lemaradással üldözték a hétvégét megelőzően az éllovas Liverpoolt. Mindezek után pedig kedden régi önmagát idézték Guardioláék, akik 6-2-re nyertek Lutonban az FA Kupa keretén belül, s jutottak tovább a sorozatban. A hétközi meccsen különösen Haaland volt elemében, aki öt gólig (!!!) jutott.

Kimaradók terén pedig pazarul állnak, még akkor is, ha Grealish megsérült hét közben, így ismét kimarad, mellette viszont biztos hiányzója nem lesz a katalán menedzsernek. Egyedül még Gvardiol szereplése bizonytalan, igaz, a horvát csapata utolsó hat tétmeccsén nem lépett pályára.

[4193796] 2024-03-03 16:30:00 Manchester City - Manchester Unitedx

A Vörös Ördögök jó passzban voltak az elmúlt hétvégéig, hét veretlen meccsel a hátuk mögött, sorozatban öt megnyert ütközetet követően várták a Fulham együttesét. Azonban az a találkozójuk nem sikerült, a londoniak bevették az Old Traffordot, s mind a három pontot magukkal vitték (1-2). Ettől függetlenül a PL táblázatán maradtak a hatodik helyen, de hátrányuk a negyedik helyezett, már Bajnokok Ligája-indulást jelentő pozícióban lévő Aston Villával szemben nyolcpontosra duzzadt.

Ugyanakkor mégis győzelemmel a zsebükben utazhatnak az Etihad Stadionba, hiszen szerdán 1-0-ra győztek a Nottingham otthonában az FA Kupa keretén belül, így bejutottak a legjobb nyolc közé a sorozatban.

Ám Ten Hagnak továbbra is temérdek hiányzója van, ahogy hét közben, úgy minden bizonnyal vasárnap sem számolhat a Martial, Malacia, Mount, Martínez, Wan-Bissaka, Shaw, Hojlund, Maguire nyolcasával. Akik közül különösen az utóbbi hetekben remek formában lévő, dán gólvágó kimaradása nagy érvágás, hiszen sérülése előtt zsinórban hat meccsen is betalált...

Mire érdemes fogadni?

Októberben a City 3-0-ra nyert az Old Traffordon, előtte pedig az FA Kupa döntőjében diadalmaskodott a városi rivális felett. Azt megelőzően ugyan a United 2-1-re nyert hazai pályán, de tavaly az Etihadben 6-3-ra győztek Guardioláék (már 6-1 is volt és Haaland triplázni tudott), előtte pedig 4-1-gyel küldték haza városi riválisukat.

Habár nincs összességében rossz passzban a United, bőven lesznek hiányzói, a City mindent egybe vetve sokkal jobb formában van, otthoni környezetében szerepelhet, valamennyi kulcsjátékosa hadra fogható, s minőségibb csapattal is bír. Avagy egyet kell, hogy értsünk a bukmékerek oddsszabásával. Ezek fényében pedig egy közel kétszeres szorzójú tippet raktunk össze fogadáskészítővel, amely keretében arra fogadunk, hogy a Manchester City nyer, a találkozón több, mint 2,5 találat születik majd, valamint a Manchester United több, mint 1,5 büntetőlapot kap.

Ezek közül az első két opciót aligha kell magyarázni az eddigiek és az utóbbi egymás ellenik tükrében, de úgy véljük az utolsót sem nagyon. A Vörös Ördögök az elmúlt négy városi derbin legalább két lapot mindig kaptak (az átlaguk ezeken a találkozókon kereken három), de 2,54 büntetőlapot átlagolnak az idei PL-szezonban. A játékvezető pedig az a Madley lesz, aki az utóbbi hetekben jó néhány kártyával dolgozik, vagyis simán benne van a pakliban, hogy legalább kettőt kioszt a vendégeknek vasárnap. Akik minden bizonnyal a találkozó döntő részében keresik majd a labdát, ami alapvetően magában hordozza a büntetőlapokat, arról nem is beszélve, hogy ugye egy városi rangadóról beszélünk...


✅ Tipp #1: Manchester City nyer + Több, mint 2,5 gól + Manchester United több, mint 1,5 büntetőlapot kap @1.90

MEGJÁTSZOM A TIPPET
[4193796] 2024-03-03 16:30:00 Manchester City - Manchester Unitedx;