Felkészülés

Meglepő lehet a tippünk az Arsenal-Chelsea-re

  • Cipolla

Londoni rangadót rendeznek az USA-ban, mi pedig egy ázsiai hendikepes tippet néztünk ki rá.

Nem akármilyen szombat este vár az Egyesült Államokra, miután három óriási rangadót is rendeznek. A Manchester City-Bayern München, a Real Madrid-Barcelona találkozók mellett most az Arsenal-Chelsea meccsel foglalkozunk. A két londoni csapat az egymás elleni összecsapással zárja az amerikai turnéját, így a két hét múlva induló bajnokság egyik főpróbája lehet ez az ütközet.

3865536

Egyértelműen az Arsenalnak sikerült eddig jobban a felkészülési periódusa, miután mind a négy találkozóját megnyerte Arteta együttese. Még Európában volt két gólgazdag sikere a tavalyi 5. helyezettnek (Ipswich 5-1, Nürnberg 5-3), majd az amerikai túrán sem az Everton sem az Orlando nem tudta megnehezíteni az Ágyúsok dolgát.

Az igazi erőfelmérő azonban most következik, a Chelsea bár még átalakulóban van, mindig kemény ellenfélnek számít a városi rivális. A Kékek eddig két amerikai ellenféllel néztek farkasszemet, de amíg a mexikói Club America ellen összejött a győzelem (2-1), addig a Charlotte ellen csak 1-1-et játszottak Tuchelék, ráadásul a végén a büntetőpárbajban alulmaradtak. Aligha fognak emiatt rosszul aludni a Chelsea-nél, de a nyáron komoly átalakuláson ment át a keret és kell még idő, hogy összeálljon a csapat.

Timo Werner, Ross Barkley, Cesar Azpilicueta és Kepa Arrizabalaga is sérüléssel küzd jelenleg így aligha játszhatnak, de a friss igazolás Kalidou Koulibaly is maximum perceket kaphat a német mestertől. Többre számíthat viszont a másik új szerzemény, Raheem Sterling, aki már kapott egy félidőt a legutóbbi meccsen is. Az Arsenalnál bemutatkozhat a Portótól igazolt Fabio Vieira, míg a napokban szerződtetett Olekszandr Zincsenko játéka még túl korai lehet. A kezdő vélhetően az Everton elleni találkozóra fog hasonlítani, így Jesus-Ödegaard-Saka-Martinelli négyes lehet a támadószekcióban a pályán.

Mire fogadjunk? 

A Chelsea háza táján több volt a nyáron a változás, így számára vélhetően több időre lesz szükség mire elkezdenek jönni az eredmények. A felkészülés ezen szakaszában így kisebb előnybe lehet az Arsenal. Az előző évadban mindkét csapat idegenben tudta felülmúlni a másikat, hiába tűnt erősebbnek a Chelsea, szignifikáns különbség jelenleg nincs a felek között. Miután enyhe favoritnak hozták ki a bukik a Kékeket, így megpróbáljuk +0.25-tel támogatni az Ágyúsokat. Mindez pedig azt jelenti, hogy már döntetlen esetén is nyerne a fél tétünk, míg a teljes sikert Gabriel Jesusék sikere hozná el számunkra.

{"headTitle":"Arsenal - Chelsea","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-07-24 01:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Arsenal +0.25","odds":"1.775","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3865536] 2022-07-24 02:00:00 Arsenal - Chelseax;