Foci-vb 2022

Kinek lejt a "hazai pálya"? Meglepő, de ezek a nemzetek vették a legtöbb jegyet a vb-re!

Kevés szurkolótábornak kedvezett a torna lokációja, a körülményekről nem is beszélve, de azért nem üresek a lelátók.

Érdekes aspektusa a Közel-Keleten megrendezett 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak, hogy a nemzeti csapatokat hány lojális szurkoló kísérte el a nagy utazásra. A válogatott foci szerelmeseinek helyzete nem volt könnyű, hiszen több értelemben is minden idők legdrágább vb-jéről beszélünk. Olyan apróságokat nem is említve, mint, hogy például nem lehet a stadionokban sört venni, ahol pedig talál az ember a folyékony kenyérből végre, ott nagyjából ötezret kérnek egy krigliért. 


⭐️A foci-vb legjobb sportfogadás bónuszai ⭐️


Persze a hű - és vélhetően tehetősebb - réteg azért csak kiutazott Katarba, ám a jegyeladások mutatják, hogy az európaiak csak a TOP 10 végén kullognak. Na jó, az Egyesül Királyság a 91 632 jeggyel beférkőzött a TOP 5-be, de a sziget két csapatot (Wales, Anglia) is ad az idei versengésnek.

Tudtad? Amint azt az alábbi táblázat is mutatja, a hazai "szurkolók" több 100 ezerrel több jegyet vettek, mint a TOP 10-es lista többi tagja együtt!

A lista 3. helyét az egy köpésre lévő Szaúd-Arábia birtokolja, míg a második pedig az Amerikai Egyesült Államok, amely viszont 335 milliós lakosságával jóval nagyobb merítéssel rendelkezik, mint például az európai országok.

Foci-vb 2022 - Eladott jegyek száma TOP 10
helyezés ország eddig eladott jegyek száma
10. Németország 38 117
9. Brazília 39 546
8. Franciaország 42 287
7. Argentína 61 083
6. Egyesült Arab Emírségek 66 127
5.  Mexikó 91 173
4.  Egyesült Királyság 91 632
3.  Szaúd-Arábia 123 228
2.  USA 146 616
1. Katar 947 846


De mit szűrhetünk le ebből fogadóként?

Nos, messzemenő következtetések azért nincsenek, de bizonyos helyzetekben tény, hogy nagyon jól tud jönni az extra támogatás. Ugyan Katar vette a legtöbb jegyet, de a nyitómeccsen láthattuk, vagyis nem láthattuk még a nyomát sem a fanatizmusnak, szinte gyászos csendben, szurkolás nélkül pörgött le az Ecuador ellen 2-0-ra elbukott első 90 perc.

Voltak viszont pozitív példák is - erősen érezhető volt a közönség támogatása, amikor is a megtáltosodott Szaúd-Arábia legyőzte a vb-győzelem egyik fő várományosát, de a lengyelek sem voltak könnyű helyzetben, hiszen a népes számban kiutazott mexikóiak sem biodíszletnek mentek a vb-re. A kiélezett helyzetekben tehát lehet ez az X-faktor, de csak szurkolók számára azért ne alapozzuk fogadásunkat.