Foci-vb 2022

Bunda a vb-n? Megvesztegethették az ecuadori játékosokat!

  • varin

Külföldi lapértesülések egy szaúdi politikusra hivatkozva állítják, le akarták fizetni az ecuadori játékosokat.

Black Friday a Logibeten! Használd ki a 33%-os kedvezményt a 3 és 6 hónapos csomagokra!

Az elmúlt órákban több lap, köztük még a Marca is lehozta a hírt, mely szerint vesztegetési kísérlet történhetett a 2022-es foci-vb nyitómeccsét megelőzően. Mint ismert, vasárnap Katar-Ecuador találkozóval kezdődik meg az idei torna, vagyis a házigazda rögtön nagyot léphet a továbbjutás felé. Vajon ezt tényleg tisztességtelen eszközökkel tenné meg?

3370549

Már önmagában a katari rendezés minden idők legvitatottabb tornájává teszi az idei vb-t, ezek után pedig szinte biztos volt, hogy felmerül majd hasonló gyanú a házigazda kapcsán. Korábbi tippcikkünkben már én is gondolkoztam azon, hogyan is lehetne csalni alkalomadtán az ázsiai válogatottnak, de kétségtelenül a legegyszerűbb módszer, ha az ellenfél nem is küzd.

A bundabotrány Amjad Tahától, a szaúd-arábiai brit központ regionális igazgatójától robbant ki, aki arról számolt be, állítólag 8 ecuadori játékost is megkerestek, akiknek összesen 7,4 millió dollárt ígértek, amennyiben elveszítik a meccset.

Az újságíró azt is jelezte, hogy belső ecuadori és katari források is megerősítették a híreket, ám az ázsiai ország szövetsége nem kommentálta a történést.

Amellett egyébként, hogy Katarnak elvileg meg kéne nyernie a mérkőzést, még az is szerepel a jelentésben, hogy a félidei 0-0-t követően a második játékrészben alakulhatna ki az 1-0-s végeredmény, vagyis egészen konkrétan le van írva a találkozó forgatókönyve.

Noha az ilyen híreket illik mindig fenntartásokkal kezelni, azért ránéztünk, milyen szorzókon is fogadhatunk az egyes kimenetelekre ezen a meccsen.

{"headTitle":"Katar-Ecuador","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-11-20 17:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Katar","odds":"4.18","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Pontos végeredmény: 1-0","odds":"8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Félidő / Vége: 0-0 / 1-0","odds":"10","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3370549] 2022-11-20 17:00:00 Qatar - Ecuadorx;