Foci-vb 2022

Ismét lesz hihetetlen futballcsoda az utolsó körben?

  • varin

Csoda csak akkor történik, ha tesz is érte az azt váró csapat. Ebből próbálunk profitálni a CONCACAF-zónában.

 

Csütörtökön hajnalban zárul a CONCACAF-zóna selejtezősorozata is, eldől tehát, hogy Kanada mellett melyik két csapat jut ki a világbajnokságra, illetve melyik együttes játszik interkontinentális pótselejtezőt Új-Zélanddal vagy a Salamon-szigetekkel. Három forgatókönyv van, ebből 99%-os valószínűsége van, hogy melyik valósul meg, ám láttunk már csodát ebben a régióban.

354593

Mint arról a korábbi, összefoglaló cikkünkben is írtunk, az Egyesült Államok öt évvel ezelőtt hihetetlen körülmények között bukta el a világbajnoki részvételét. Ahhoz, hogy ez megtörténhessen és az amerikaiaknak pótselejtezniük kelljen, az szükséges, hogy Costa Rica legalább hat góllal verje az amcsikat, miközben Mexikó sem kap ki Hondurastól. Ennek semmilyen realitása sincs, még úgy sem, hogy legutóbb USA itt 4-0-ra bukott.

 

>>> Foci-vb 2022 hírek, tippek, eredmények itt<<<

Ugyanakkor Costa Rica ha nem is reménykedhet a csodában, de legalább megpróbálhatja azt, amelyhez persze segítség is kell. Ha ugyanis 2-3 góllal sikerül legyőznie a gyakorlatilag tét nélkül játszó, idegenben azért visszafogottan erős amerikaiakat és El Salvador is nyer Mexikóban, kialakulhat olyan állás, hogy a mexikóiak pótselejteznek.

354593

Ennek persze nagyon kicsi a valószínűsége, hiszen már egy salvadori siker és Costa Rica-i hendikep is önmagában 100-as szorzó felett fizetne, de ha nem is próbálják meg Joel Campbellék, akkor nem is fog sikerülni.

Mindez szerintünk egy jó kis overes meccset hozhat. Az amerikaiak nem fognak csak azért biztonsági játékot játszani, mert matematikailag még veszélyeztetettek, Costa Rica pedig nem bukhat nagyot, hiszen a 4. hely már biztosítva van. Emiatt minket meglepett ide az under/over határ, amelyet ráadásul az elmúlt években ritkán buktak el az egymás elleni meccseiken.

{"headTitle":"Costa Rica-USA","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-03-31 03:05","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"2.0 gól felett","odds":"2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3613474] 2022-03-31 03:05:00 Costa Rica - USAx;