Foci-vb 2018

Senki nem kérte, hogy locsolják fel a pályát! - megjöttek az amerikai Pinyők!

Trinidad és Tobago jelenleg nem a Föld legszárazabb pontja, ez pedig gondot jelenthet az amcsiknak.

Ellenfélre vár Ausztrália gárdája, amely Szíriát kiütve továbbjutott az Interkontinentális rájátszásának utolsó körébe, Tim Cahillék ellenfele USA, Panama vagy Honduras lesz a világbajnokságért. Ha megkérdeznénk, az auszikat, hogy kit nem szeretnének ellenfélnek, alighanem USA nemzeti tizenegyét mondanák, így az amerikaiak mellett egy teljes kontinens fog majd azért szorítani, hogy Bradley-ék pontot szerezzenek szerdán hajnalban Couvanban.

A CONCACAF zónából Mexikó és Costa Rica már kvalifikálta magát a vb-re.

Ha ugyanis Panama legyőzését követően a csoport leggyengébb tagja, Trinidad és Tobago ellen sem veszít pontot az amerikai gárda, kijut a világbajnokságra - kivéve ha remiznek és Panama nyolc vagy Honduras tizenkét góllal győzi le ellenfelét hajnalban.

   
Trinidad és Tobago Döntetlen USA
8.25 4.45 1.30

Ám az amerikaiak dolgát jelentősen megnehezíti, hogy Couva városka Ato Boldon Stadionja gyakorlatilag víz alatt áll, így az amerikaiak mérkőzés előtti edzése is akadályokba ütközött. Az amerikai szövetség óvatos szavakkal, de meg is vádolta a trinidadiakat, hogy szándékosan elárasztották a pályát, hogy ezzel is nehezítsék Bruce Arena fiainak dolgát.

"Amikor Angliában ilyen rossz körülmények között kellett volna pályára lépjek, akkor azokat a meccseket elhalasztották" - nyilatkozta Tim Howard, aki már vélhetően hozzászokott az eső áztatta meccsekhez.

Trinidad/Tobago#tri-trinidad-tobago#5

Szintén "hiszti" tárgyát képezte az amcsiknál, hogy a mérkőzést nem a fővárosban, a Hasely Crawford Stadionban rendezik meg, hanem a mindössze 35 ezres kisvárosban, Couvában, ahol csupán tízezer ember mehet be a találkozóra, amivel pénzt spórol meg a trinidadi szövetség.

"Ingoványos talajon járunk, van esély rá, hogy elcsúszunk. Végül is a döntetlen sem lenne rossz, de nem tervezünk pontot veszíteni, a célunk a győzelem" - nyilatkozta Howard óvatosan.

Az amerikaiaknál a körülmények mellett a sérülések is gondot jelentenek, Arena mester elsősorban Christian Pulisic játékáért aggódhat, a Dortmund légiósa ugyanis nincs tökéletesen jó állapotban. Mindazonáltal az ellenfél is tartalékos lesz, hiszen mint azt a trinidadi szövetségi kapitány elmondta, azoknak ad majd játéklehetőséget, akik eddig kevesebbet játszottak.

Fotó: Last Word on Soccer

Igazából nagyon feleslegesnek tűnik az amerikai műbalhé, hiszen Trinidad és Tobago válogatottja sok kategóriával az amcsi alatt helyezkedik el. Noha 2015-ben egyszer már elért egy 0-0-t Trinidad otthon szerdai ellenfelével szemben, a 2008-as, 2-1-es győzelmük óta gólt sem szerzett a Karib-tengeri csapat, a keret pedig tele van totál ismeretlen játékosokkal. Trinidad egyetlen győzelme és pontja még márciusból datálódik, azóta hat tétmeccsen három gólig jutottak csupán, míg Amerika bár nem gyűjtögeti serényen a győzelmeket idegenben, november óta veretlen otthonától távol.

Panama ellen megmutatták az amcsik, hogy mire képesek győzelmi kényszer alatt és valószínűleg most sem a 0-0-ért utaznak el Trinidadba. Mindezek szellemében - tudva, hogy a pálya talaja milyen lesz - legjobb tippnek egy 0-1, 0-2 tűnik. Nem gondolnánk, hogy a hazaiak betalálnak - erre 1.70-es oddson fogadhatunk a    -n.

[2373405] 2017-10-11 02:00:00 Trinidad/Tobago - USAx;