Gold Cup

Eltúlozhatták a bukik a határt erre a meccsre

  • varin

Mi úgy számolunk, hogy csak 0-7-től veszítenénk el teljes tétünket. Az pedig sok gól...

Dübörög tovább a CONCACAF-zóna (+Katar) tornája, a Gold Cup, ahol kissé tartalékos válogatottak csatáznak a trófeáért az Egyesült Államokban. Az amerikai csapat egy meglepő döntetlennel kezdte a tornát, amely bár a továbbjutásra aligha lesz kihatással, azért jelzi, ez a csapat messze van a világbajnokságot megjárt erősségtől. Csütörtökön hajnalban azonban még ettől a kerettől is durva gálát várnak a fogadóirodák.

4200504

St. Louisban ugyanis az amerikai csapat St. Kitts és Nevis válogatottját fogadja, az esélyekről pedig mindent elmond, hogy a bukik egál hendikepje 4.5-es. Vagyis több esélyt látnak az irodák egy 5-0-ra, mint egy 4-0-ra vagy 3-0-ra, míg az egál gól line-t 5.75-ben állapították meg.

A Kis-Antillákhoz tartozó sziget válogatottja történelmi sikert ért el, hiszen soha korábban nem járt az Arany Kupán, idén pedig Curacao és Francia Guyana testén keresztül jutott a viadalra, ahol egy 3-0-s vereséggel kezdett Trinidad és Tobago ellen. Egyébként meglepő módon akadnak "neves" játékosaik, hiszen például a Cardiff City, az Oxford City és a Birmingham City is ad futballistát, noha többen azért a hazai bajnokságban focizgatnak.

Egyértelműen nehéz belőni egy ilyen válogatott erejét, mindenesetre a vb-selejtezők alatt Salvador simán verte kétszer is a "Cukor Fiúk" becenévre hallgató csapatot, míg tavaly márciusban Andorra ellen szenvedtek 1-0-s vereséget.

"Nagyon boldogok vagyunk, hogy eljutottunk ide, és bár tudjuk, hogy kicsik vagyunk, szeretnénk versenyben lenni a többiekkel" - nyilatkozta Austin Huggins kapitány.

Ami a hazaiakat illeti, a Jamaica elleni 1-1 bár nem szép eredmény, egy ilyen könnyű négyesben nem okozhat nagy problémát a pontvesztés. Az mindenesetre látszik, hogy megérzi az amerikai csapat sztárjai távollétét, a kevésbé rutinos válogatott nem biztos, hogy címet tud majd védeni.

Az amerikai csapatnál egyébként a Gold Cupon nem is a vb-t is megjárt Gregg Berhalter dirigál jelenleg, helyét a tornán B. J. Callaghan vette át. Az ideiglenes felfüggesztés mögött egy 31 évvel ezelőtti történet áll, amikor is a szövetségi kapitány megrúgta barátnőjét, aki később természetesen megbocsátott Berhalternek és 25 éve házasságban is élnek.

Az biztos, hogy St. Kitts és Nevis gárdája teljes mértékben esélytelen ezen a meccsen, nem véletlenül fizetnek a fogadóirodák 40-50-szeres pénzt a sikerére. De az 5.75-ös gól line túlzó, hiszen ha azzal számolunk, hogy az újonc nem szerez gólt, tippünk csak 0-7-től lenne teljesen vesztes, 0-6-nál pedig félvesztes.

{"headTitle":"St. Kitts & Nevis-USA","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2023-06-29 03:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"5.75 gól alatt","odds":"1.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[4200504] 2023-06-29 03:30:00 St. Kitts and Nevis - USAx;