Tipp

Hazai pályán nyeretném az amcsikat

  • varin

USA az elmúlt hónapokban nehezen volt csak verhető, így a nem túl acélos Ecuadort elkapják Seattle-ben.

Péntek hajnalban megkeződdik a Copa América egyenes kieséses szakasza, az első mérkőzést a házigazda USA és Ecuador játssza. Seattle-ben én egyértelműen az amcsik sikerét várom, hiszen nem csak meggyőzőbbek voltak, sokkal jobb idény is van a hátuk mögött.

Ecuador veretlenül, öt ponttal tudta le a csoportkört, de azért ne értékeljük túl a Haiti-Ecuador-Brazília "B" ellen szerzett öt egységet, főleg mivel a Haiti elleni győzelem volt az első mérkőzésük november óta, amelyet sikerült megnyerni. Keretükben vannak rutinos játékosok, ugyanakkor még így is kevés az igazi sztár, Európában pedig mindössze heten futballoznak.

Ecuador#ecu-ecuador#5

Az amerikaik kerete nekem sokkal jobban tetszik, főleg a támadók terén állnak kitűnően. Itt van például Clint Dempsey, Bobby Wood, Chris Wondolowski vagy a középpálya motorja, Michael Bradley, Bedoye, Jermaine Jones. Jürgne Klinsmann fiai remek formában várták a tornát, november 13-a óta tizenkté meccset játszottak, amelyből kilencet meg is nyertek, legyőzve többek között Izlandot, Paraguayt, Ecuadort és Costa Ricát is. A német trénernek egy hiányzóval is kell számolnia, DeAndre Yedlin ugyanis a csoportkör utolsó felvonásán pirosat kapott.

Fontos faktor lehet a hazai pálya, ami azért nem egy megszokott dolog az amcsiknál labdarúgásban. Ám a Seattle-ben található CentryLink Fieldet az egyik legjobb atmoszférájú, legelszántabb szurkolókkal megtölthető stadionnak tartják, így a hazai pálya garantált.

Választásom azért esett inkább a DNB-re, mintsem arra, hogy melyik csapat jut tovább, ugyanis a 90 perc elteltével egyből tizenegyesek következnek, pénzfeldobásra pedig nem szívesen fogadnék 2.00 alatti szorzón. Ezzel kapcsolatban egyébként egy kis érdekesség: a B-betűs irodánál akár fogadhatunk is 13-szoros szorzóval arra (mindkét fél esetében), hogy büntetőkkel jutnak tovább. Lényegében tehát 3.10 helyett 5.50-ért kapjuk meg a döntetlen opciót - ha nem törli a fogadást utólag az iroda.

hatharom.com-tipp: Egyesült Államok PK (döntetlen esetén a tét visszajár)
Odds: 1.925
Tét: 4/10
Eddig éri meg: 1.85

Végül pedig egy kis zene a tipphez...