Gold Cup

Két gigász, öt esélytelen és a kakukktojás - jönnek a negyeddöntők

Még mindig összejöhet az Egyesült Államok-Mexikó álomdöntő az Arany Kupán. Azonban az El Tricolor dolga nagyon nehéz lesz a fináléig.

Ha az utolsó fordulóban Guatemala legyőzte volna Kubát, azt mondhatnánk, hogy különösebb meglepetés nélkül ért véget a csoporkör, hiszen a két gigász (USA, Mexikó) simán kvalifikálta magát a legjobb nyolc közé, ahogyan a B-csoport favoritja, Costa Rica sem bukott el. Azonban Kuba minden idők talán legrosszabb, 1-8-as gólkülönbségével is tovább tudott jutni, ezt pedig az amerikaik köszönik szépen.

Oddsok a negyeddöntőkre
   
Mérkőzések 1 X 2
USA-Kuba (07.18., 23:00) 1.05 8.75 25.00
Haiti-Jamaika (07.19., 02:00) 3.20 2.80 2.25
Trinidad és Tobago-Panama (07.19., 22:30) 3.00 2.80 2.40
Mexikó-Costa Rica (07.20., 01:30) 1.80 3.15 4.20

Merthogy az Egyesült Államok ellenfele Kuba lesz a legjobb nyolc között, ami valljuk be, egy ingyen mérkőzést jelent az amerikai válogatottnak. A mérkőzést talán felesleges is túlságosan ragozni, elég ha megnézzük, hogy USA az elmúlt tíz év négy meccsén tizenöt gólt lőtt és csak hármat kapott Kubától, ráadásul az amcsik március óta veretlenek.

A B-csoport győztese, Jamaica Haitivel fog találkozni. A két ország igen jó kapcsolatban van egymással, jól is ismerik egymást. Mi inkább a Reggae Boyznak szavaznánk bizalmat, hiszen tele vannak rutinos, Angliában játszó játékosokkal és a csoportmeccsek alatt is ők nyújtották a jobb teljesítményt.

A negyeddöntők talán legérdekesebb meccse a Trinidad-Panama meccs lesz. Messze a legszórakoztatóbb futballt eddig Trinidad játszotta a tornán, a Mexikó elleni 4-4 például egészen biztosan a Gold Cup legjobb meccse volt. Ezzel szemben Panama a maga három 1-1-ével eddig nem villantott sokat, igaz, az Egyesült Államok ellen egy pont is jó eredmény. Mi erősebb csapatnak tartjuk Trinidadot, ennek ellenére az ő oddsuk magasabb. Érdemes lehet figyelni erre a negyeddöntőre, mert könnyen meglepetés születhet - már ami a bukik véleményét illeti.

Látogasd meg a Logibet rendszerét, ahol tippmestereink több tippet is publikáltak már a torna egyenes kieséses szakaszára!

Mexikó eddig igencsak kiszámíthatatlan teljesítményt nyújtott, miután Kubának hatot lőttek, sem Guatemalával, sem Trinidaddal nem bírtak, utóbbi csapattól ráadásul négy gólt is kaptak. A közepesen sikerült Copa América után nagy esélyesnek kiáltották ki a Gold Cupon Herrera gárdáját, de nehéz út vezet nekik a döntőbe. A mesternek ráadásul Costa Rica ellen nélkülöznie kell majd Giovani dos Santost is. Costa Rica teljesítményét szintén a felejthető kategóriába lehet sorolni a maguk három döntetlenjével, amivel Paulo Wanchope fiai már nyolcmeccsesre nyújtották nyeretlenségi szériájukat. Igazán kiszámíthatatlan meccs, ahol a VB-negyeddöntős akár meg is lepheti Mexikót.

Ami a végső győztes csapatot illeti, talán nem is meglepő, hogy az Egyesült Államok elhúzott Mexikóval szemben az oddsokban, hiszen amíg az Bradley-éknek gyakorlatilag sétagalopp lesz a negyeddöntő és az elődöntőben sem lesz komoly ellenfelük, addig mexikóiaknak meggyűlhet a bajuk mind Costa Ricával, mind pedig a Trinidad-Panama párharc nyertesével.

Ki nyeri az Arany Kupát?
   
USA 1.85
Mexikó 2.65
Costa Rica 11.75
Jamaika 18.75
Trinidad és Tobago 22.00
Panama 29.00
Haiti 96.00
Kuba 800.00