Foci-vb 2022

Itt lesz a nap meglepetése? - tipp a cseh-észt selejtezőre

Több dolog miatt is jobb óvatosan bánni a csehek kedd esti mérkőzésével.

A keddi játéknap egyik legnagyobb tutijának tűnik a csehek hazai sikere Észtország ellen, de az 1,15-ös átlagszorzó nagyon nem tűnik jó biznisznek. Lássuk is, hogy miért! 

3495246

Kezdjük a sort azzal, hogy Csehország számára ennek a mérkőzésnek nem igazán van tétje. A Nemzetek Ligája miatt a cseh-walesi kettős mindkét válogatottja részt vehet majd a rájátszásban. A csoport 2. helye így tehát nem igazán lényeges, a csehek ráadásul 3 ponttal le vannak maradva Wales mögött, akik ma este a motiválatlan belgákat fogadják, a pontszerzés pedig simán benne van a pakliban. 

Szóval a csehek számára már inkább a playoff-ra érdemes fókuszálni, vagyis a kulcsembereket ezen a találkozón felesleges játszatni, megkockáztatva ezzel egy esetleges sérülést. 

A keretben amúgy is jó páran bajlódik kisebb-nagyobb gondokkal: a legnagyobb sztárnak számító Patrik Schick mellett Dockal, Krejci, Jankto, Celustka, Kalas, Bonil, Hlozek, Sevcik játéka is erősen kérdéses, ahogy a válogatott legjobbjának számító Tomas Souceké. 

Biztosat persze csak a találkozó előtt 1 órával, a hivatalos kezdőcsapatok ismeretében lehet kijelenteni, mindenesetre az előjelek arra mutatnak, hogy ezen a meccsen amolyan cseh B fog pályára lépni. 

További nehézséget jelenthet, hogy a szövetségi kapitány Jaroslav Silhavi koronavírusos, így ő nem lehet ott a pálya szélén a meccs idején. 

Összefoglalva: a csehek számára nem igazán fontos ez a meccs, a problémák miatt pedig a motivációjuk is erősen kérdéses. 

Mire érdemes fogadni?

Bár Észtországot szokás a kontinens leggyengébb válogatottjai közé sorolni, a balti állam egészen jó eredményeket ért el az ősszel. Wales ellen összejött egy pontszerzés és egy szűkös vereség, a beloruszokat sikerült legyőzni, legutóbb pedig a belgák ellen sikerült egy teljesen vállalható vereséget elkönyvelni. 

Nincsenek hiányzók, nincsenek eltiltottak, jó passzban van a csapat, így a motiváció terén mi mindenképpen a vendégekben látjuk az erőt. 

A bukik alacsony szorzója miatt vaskos hendikepet tudunk megjátszani. Abban azért egyet kell értenünk, hogy a cseh válogatott tartalékosan is jóval esélyesebb a győzelemre, de hogy lenne közte 3-4 gól differencia, abban már kétkedünk. 

{"headTitle":"Csehország - Észtország ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-03-18 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Ázsiai hendikep - Észtország +2,5 ","odds":"1.70","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Ázsiai hendikep - Észtország +2,25 ","odds":"1.93","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3495246] 2021-11-16 20:45:00 Csehország - Észtországx;