Serie A

180 perc gól nélkül - megtörik a Juve rossz szériája?

  • varin

Két gyenge mérkőzés után egy nehézkes kötelező vár a Juventus csapatára.

Nem sikerült éppen fényesen a Juventus visszatérése a koronavírust követően, előbb a Milan, majd a Napoli nullázta le Ronaldóékat, és amíg az iparváros csapata ellen ez továbbjutást ért, addig a déliek ellen ezt végül csak egy kupaezüsttel jutalmazták. Az Öreg Hölgy most annak a Bolognának a vendége lesz, amely ugyan küzd az EL-ért, ám erre nincs igazán sok esélyük, ráadásul a pauzát megelőzően eléggé botladozott az a piros-kék menet.

{"headTitle":"Bologna-Juventus","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-22 21:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bologna","odds":"5.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.08","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Juventus","odds":"1.67","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Hiányzók terén is nagyon rosszul áll a Mihajlovics-legénység, hiszen Olsen (19/1), Bani (22/4), Santander (20/1) és Schouten (13/0) sem bevethető és bár igazán csak Bani komoly érvágás, ám a kiegészítő emberek hiánya ilyenkor még többet nyomhat a latba. Mindazonáltal nincs igazán oka félni az együttesnek az Öreg Hölgytől és talán a szerb edző is erre hívja majd fel játékosai figyelmét.

"Előnyben vannak, mert játszottak már két mérkőzést és természetesen a keretük is erősebb, ráadásul legalább 15-20%-ot számít majd, hogy nem lesznek szurkolók, de meg kell találnunk azt a taktikát, amivel legyőzhetjük a Juvét" - nyilatkozta Mihajlovics, akivel nemrég hosszabbított szerződést klubja.

Ami tehát a Juventust illeti, 180 percet játszottak le Ronaldóék rúgott gól nélkül, és nemigen létezik már számukra olyan mérkőzés, amelyet ne lenne kötelező megnyerniük. Különösen annak fényében, hogy a Lazio Bergamóba látogat, így jó esély van az egypontos különbség növelésére. Ehhez azonban több kell Ronaldóéktól, mint amelyet eddig láttunk és ezt Sarri mester is tudja.

"Hosszú ideje először beszélgettünk kettesben Cristianóval. Egyáltalán nincs arról szó, hogy elveszítette volna a magabiztosságát, nagyon bízom benne, hogy hétfőn ismét láthatjuk minden idők legjobb játékosát. Egyszerűen csak túl kell jutni ezen a nehéz időszakon, még úgy is, hogy tudjuk, nem vagyunk a topon. Az viszont vitán felül áll, hogy javulnunk kell, ezzel pedig kötelezően együtt jár az is, hogy veszélyesebbek, gólérzékenyebbek leszünk" - nyilatkozta Sarri.

A veszélyt pedig most akár Gonzalo Higuaín is jelentheti, aki a hírek szerint bevethető lesz Bolognában - ennek kárvallottja valószínűleg honfitársa, Dybala lehet, míg Ronaldo mellett Douglas Costa kezdhet.

A Bolognánál igazi mumusnak számít a Juventus és rendkívül nagy kérdés, hogy mi a nagyobb hátrány, az, hogy a Bologna az elmúlt három hónapban nem lépett gyepre vagy az, hogy Ronaldóék lábában van 180 perc. Mi mindenesetre két tippet is ajánlunk erre a mérkőzésre és nem fest rosszul az a statisztika, hogy az első az utolsó 13 randevúból 12-szer zöldült, míg utóbbi sikeraránya 14/15.

{"headTitle":"Bologna-Juventus","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-22 21:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Juventus nyer és 4.5 gól alatt","odds":"1.99","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Juventus nem veszít és 3,5 gól alatt","odds":"1.71","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3135724] 2020-06-22 21:45:00 Bologna - Juventusx;