UEFA

Elhalasztják a BL-t és az EL-t - hivatalos

Az UEFA pénteken bejelentette, hogy bizonytalan ideig minden égisze alá tartozó mérkőzést elhalasztanak.

Ez első körben a március 17-én és 18-én rendezendő Bajnokok Ligája-mérkőzéseket érinti. Az UEFA azt is közölte, hogy a tervek szerint 20-án megtartandó sorsolásokat is elhalasztja. 

Csütörtökön már biztossá vált, hogy a Real Madrid és a Juventus karanténja miatt a City-Real és a Juve-Lyon visszavágók nem kerülnek megrendezésre, ahogy várni lehetett, a Barca-Napoli és a Bayern München - Chelsea meccset is eltolják. A londoni csapatnál is találtak időközben koronavírussal megfertőződött játékost, Hudson-Odoi személyében. 

A döntés vonatkozik az Európa-liga március 19-ére kiírt nyolcaddöntőjének összes visszavágójára is, ennek megfelelően a Manchester United-LASK Linz, a Basel-Eintracht Frankfurt, az FC Köbenhavn-Istanbul Basaksehir, a Sahtar Doneck-Wolfsburg, a Bayer Leverkusen-Rangers és a Wolverhampton-Olympiakosz meccseket nem rendezik meg. A Sevilla-AS Roma  és az Internazionale-Getafe párharcok első felvonását meg sem tartották korábban.

A halasztás vonatkozik a szintén a jövő héten rendezendő ifjúsági BL mérkőzéseire is. A halasztás nyomán a negyeddöntők sorsolását sem tartják meg jövő pénteken. Az UEFA a tagországokkal jövő kedden tanácskozik arról, miként folytatódjanak az európai bajnokságok, illetve nemzetközi versenysorozatok.

A topligák közül felfüggesztették az olasz, a spanyol, a francia és az angol bajnokságot is. Németországban a hétvégén még zárt kapuk mögött megrendezik a meccseket, de jövő héttől már ott is felfüggesztik a ligákat.