Nemzetközi kupák

Igazi sztárklubok is jöhetnek - belehúztak kupacsapataink

megosztom

Hétfőn megtartották a BL- és EL-selejtezők párosításainak sorsolását. A magyar csapatok kezét ezúttal nem fogta Fortuna.

Bár múlt héten még óriási volt az öröm a magyar csapatok továbbjutása miatt, sajnos hétfőn elpártolt a szerencse a magyar klubok mellől, hiszen a sorsolás meglehetősen nehéz ellenfeleket sodort az NB I-et képviselő gárdák útjába.

Az már múlt héten eldőlt, hogy a selejtezők második körében a magyar csapatok kikkel játszanak, a hétfői sorsoláson az vált világossá, hogy egy esetleges továbbjutások esetén kik lennének az ellenfelek. 

Bajnokok Ligája

Bár a Bajnokok Ligájában vitézkedő Ferencváros akár a tavalyi elődöntős Ajax ellen is megmérkőzhetett volna, végül a holland bajnokot elkerülte a Fradi, így amennyiben sikerül továbblépnie a máltai Vallettán, akkor a Dinamo Zagreb - FK Saburtalo párharc győztesével találkozna.

A Zagreb most kapcsolódik be a selejtező küzdelmeibe, míg a Saburtalo a moldovai Sheriff Tiraspolt verte ki 4-3-as összesítéssel.

A zöld-fehérek az első fordulóban kettős győzelemmel, 5-3-as összesítéssel búcsúztatták a bolgár Ludogorecet, a második fordulóban pedig a máltai Valletta lesz az ellenfél szerdán 20 órától a Groupama Arénában, majd a jövő keddi visszavágón Ta'Qaliban.

Amennyiben az FTC alulmarad a Vallettával szemben, úgy az Európa-liga harmadik selejtezőkörében az andorrai FC Santa Coloma és a kazah FC Asztana párharcának továbbjutójával találkozik.

Európa Liga

A BL után megtartották az Európa Liga selejtezőinek a sorsolását is.

  A hétfői sorsoláson eldőlt, hogy amennyiben továbblép, a Fehérvár FC az észt Flora Tallinnal vagy a német Eintracht Frankfurttal találkozik, míg a Debrecenre a fehérorosz Sahtyor Szoligorszk és a dán Esbjerg párharcának továbbjutója vár.

Továbbjutása esetén a Budapest Honvéd ellenfele a görög AEK Athén lesz a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének harmadik fordulójában.

A második fordulóban a Honvéd a román Universitatea Craiovával, a Fehérvár a liechtensteini Vaduzzal, míg a DVSC az olasz Torinóval találkozik. Az első mérkőzéseket csütörtökön, a visszavágókat egy héttel később játsszák.

Ti mit szóltok a sorsoláshoz? Lesz magyar csapat a negyedik körben is?
megosztom