Nemzetközi kupák

Kemény menet vár a Fradira, jó kilátások az EL-ben

Sorsoltak a BL és az EL selejtezőjében. A Fradi nehéz, a Vidi, a Loki és a Honvéd verhető ellenfelet kapott.

Kedden délután az UEFA megtartotta a Bajnokok Ligája és az Európa Liga selejtezőinek sorsolását.

Nehéz ellenfelet kapott a Ferencváros / fotó: rangado.hu

Ludogorec - Ferencváros

A Bajnokok Ligájában a magyar bajnok Ferencváros nem kiemeltként várta a sorsolást, majd az 1. csoportban utolsóként a bolgár Ludogorecet kapta ellenfélül. A zöld-fehérek a kiemelt csapatok közül elkerülték a kazah Asztanát, a szerb Crvena zvezdát, az északmacedón Shkëndiját és a svéd AIK-t.

Frissítés: Az UEFA elsőre tévesen jelölte meg a pályaválasztás jogát, így a Ferencváros hazai pályán kezdő a bolgár bajnok elleni párharcot. Az első felvonást július 9-én vagy 10-én, a visszavágót egy héttel később rendezik.

A párharc vesztese az Európa-liga selejtezőjének második fordulójában folytathatja nemzetközi kupaszereplését.

A Ludogorec Razgrad nyolcszoros bolgár bajnok, 2012 óta megszakítás nélkül aranyérmes. Az együttes a BL 2014/15-ös kiírásában csoportkörös volt, ott 4 pontot szerzett és a Real Madrid, a Basel, valamint a Liverpool mögött negyedik, utolsó lett a B jelű négyesben. A 2016/17-es idényben szintén BL-csoportkörös volt, akkor 3 döntetlennel három pontot szerzett, és a harmadik helyen végzett az Arsenal és a Paris Saint-Germain mögött, a Basel előtt. A Ludogorec Razgrad az elmúlt két kiírásban az Európa-liga csoportkörében szerepelt. Tavaly a Vidi - amely azóta már MOL Fehérvár FC - a BL-selejtező második fordulójában búcsúztatta a bolgár gárdát: az idegenbeli 0-0-s döntetlent követően a felcsúti visszavágón 1-0-ra legyőzte riválisát.

A főtáblás részvételért a Ferencvárosnak négy ellenfelet kell búcsúztatnia.

 

Verhető ellenfelek az EL-ben

A Bajnokok Ligája-sorsolást követően az Európa Liga selejtezőit is kisorolták. A második számú európai kupasorozatban három magyar csapat is érdekelt volt és Fortuna mind a három csapat kezét fogta a golyók kihúzásánál.

A MOL Fehérvár FC montenegrói, a Debrecen albán, a Budapest Honvéd pedig litván ellenfelet kapott a labdarúgó Európa-liga-selejtező első fordulójának keddi sorsolásán.

A székesfehérváriak az FK Zeta, a hajdúságiak az FK Kukësi, a fővárosiak pedig az FK Zalgiris Vilnius csapatával találkoznak. 

A párharcok első mérkőzéseit július 11-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A DVSC és a Honvéd hazai pályán, a MOL Fehérvár FC pedig idegenben kezd.

Ti mit szóltok a sorsoláshoz és mit vártok a csapatoktól?

 

 

 

 

Mit vársz a magyar csapatoktól az első körben?x;