Sportfogadás

Ha jót akarsz magadnak, ezt a bundás ligát kerüld el

Komoly büntetést kell fizetne három szerb első osztályú csapatnak, amiért gyanús fogadási tevékenységeket észlelt az UEFA a meccseiken.

A szerb sportsajtó beszámolója szerint három szerbiai klub összesen közel 6 millió szerb dinárt, forintra átszámolva 16 milliót kénytelen fizetni a szövetség kasszájába.

A szervezet azért büntette meg a Dinamo Vranjét, a Proletert és a Sindeljicset, mert az UEFA illetékesei azt jelentették, hogy a csapatok néhány mérkőzései előtt furcsa fogadási cselekmények és tevékenységek zajlottak le.

A legtöbbet a szerb SuperLigában szereplő és jelenleg a rájátszásban vitézkedő vajdasági Proleternek kell fizetnie, szám szerint 2,5 millió dinárt, mert három mérkőzésének végeredményére is furcsán nagy összegű fogadási pénzek érkeztek be.

A szintén első ligás Dinamo Vranje 1.5 millió dinár bírságot kapott négy gyanús mérkőzés miatt, amelyek között szerepelt a Partizantól elszenvedett 0-6-s zakó is, amelyet novemberben Belgrádban rendeztek meg. Azon a meccsen +/-2.5 gólról indították a hendikepeket az irodák, ám a meccs előtt a legtöbb helyen lezárták a fogadásokat, miután olyan tétek érkeztek be a többgólos hazaira, hogy bejelzett a monitoring rendszer. A másodosztályban szereplő Szindeljics két gyanús mérkőzés miatt 2 millió dinár büntetést kapott.

Bár a legfrissebb jelentések szerint a nemzetközi szervek hathatós együttműködésének köszönhetően a világ futballjában egyre kevesebb a manipulált mérkőzés, a kisebb bajnokságokban még mindig előfordulnak fogadási csalások.

Általánosságban elmondható, hogy az ázsiai ligák, alacsonyabb osztályú bajnokságok, a balkáni és alacsonyabb kelet-európai pontvadászatokra jellemző a "piszkos" játék, így fogadóként jobban járunk, ha kerüljük a gyanús bajnokságokat, vagy amennyiben mégis fogadnánk rá, alaposan körbejárjuk az oddsok mozgását és a különféle aktuális híreket.