Magyar foci

Csak a Vidi favorit, a Fradi és az Újpest szinte sansztalan

Az UEFA nyoni központjában kedden megtartották a Bajnokok Ligája és az Európa Liga kvalifikációjának sorsolását. A magyar kupacsapatok

Bajnokok Ligája

A luxemburgi Dudelange együttesével találkozik a Videoton a labdarúgó Bajnokok Ligája első selejtezőkörében.

A Videoton a luxemburgi bajnok otthonában kezdi a párharcot, az első felvonást július 10-én, míg a visszavágót egy héttel később rendezik.

Az 1991-es alapítású Dudelange idén tizennegyedjére lett hazája legjobbja, a nemzetközi porondon 27 párharcából négyszer jutott tovább, legutóbb 2012-ben a BL-ben óriási meglepetésre búcsúztatta a Red Bull Salzburgot. Magyar csapattal egyszer, még 1994-ben játszott a Dudelange, a Ferencváros 12-2-s összesítéssel lépett tovább.

Amennyiben a fehérváriak továbbjutnak, úgy a második selejtezőkörben a Ludogorec-Crusaders bolgár-északír párharc továbbjutójával találkoznak. Az első mérkőzésen - amelyet július 24-én vagy 25-én játsszanak - a Videoton szintén vendégként léphet majd pályára, a visszavágót egy héttel később rendezik. A főtáblás részvételért a Videotonnak négy ellenfelet kell búcsúztatnia.

Na de nézzük az oddsokat. A Tippmixprónál a magyar csapat már az első meccsen is esélyesebb, jelenleg 1.90-es szorzót kínálnak Juhászék kinti sikerére. Ez a szám már egy csökkentett odds, hiszen nyitásként 2.20-as szorzója volt a Vidinek.

1x2    
Dudelange Döntetlen Videoton
3.65 3.20 1.90

Európa Liga

A BL-selejtezővel ellentétben az Európa Ligában érdekelt csapataink közül egyik sem számít favoritnak. A Budapest Honvéd a macedón Rabotnicski otthonában kezdi a kvalifikációt és bizony a bukik szerint nem a kispestiek az esélyesek.

Sokkal meglepőbb viszont talán a Ferencváros szorzója, amely a hazai pálya ellenére közel négyszeres oddsot kapott a bukiktól. A nyitószorzó itt is magasabb volt, ugyanis elsőre 3.80-at kapott Thomas Doll csapata, de a fogadók máris lecsaptak a magas szorzóra és korrigálnia kellett az irodának. Tény, hogy a Fradi elég gyatrán teljesített az elmúlt időben a nemzetközi porondon, de véleményünk szerint az a szorzó picit degradáló a magyar rekordbajnokra nézve.

Végül, de nem utolsó sorban pedig jöjjön az Újpest, amelynek győzelmére tulajdonképpen nem adnak sanszot az oddsmesterek. A kupagyőztes lila-fehérek az azeri Neftcsi Baku otthonában kezdenek, a győzelmük pedig közel hatszoros szorzót fizet. Bár az azeri klubfutball kétségtelenül sokat fejlődött az elmúlt évtizedben, de a Neftcsi nem tűnik olyan vészes ellenfélnek, bár az kétségtelen, hogy 2012 óta folyamatosan próbálkozhat az Európa Liga-selejtezőben.

A mérkőzésekről természetesen majd külön cikkekkel is jelentkezünk a héten, addig is emésztgessük ezeket a számokat.

Mit gondoltok, hány magyar csapat jut tovább a következő körbe?
   
  1 x 2
Rabotnicski (macedón) - Honvéd 2.10 3.10 3.20
FTC - Maccabi Tel-Aviv (izraeli) 3.70 3.10 1.90
Neftcsi Baku (azeri) - Újpest 1.55 3.50 5.75