NB II

Ha ilyet nyilatkozik az edző, muszáj ellenük fogadnunk

  • varin

Borzasztó helyzetben van a Haladás, nem is valószínű, hogy a jól erősítő Szeged ellen indul be a vonat.

Rendkívül szomorú az a helyzet, amely Szombathelyen az elmúlt hónapokban volt és van is, hiszen a nemrég gyönyörű stadiont kapó Haladásnak bravúrra van szüksége a bennmaradás kiharcolásához. A vasi gárda megújult kerettel és szakmai stábbal vág neki a 2020-as évnek, ám látva a játékosvándorlást és Mátyus János vezetőedző szavait, mi nem fogadnánk már most hétvégén sem a Halira.

A szezon közben és télen fontos láncszemek távoztak, így például Jurij Habovda (12/0), Gaál Bálint (21/2), Eszlátyi István (16/2), Nyári Patrik (15/0) vagy Novák Csanád (18/4) kiválása kifejezetten nagy érvágás a 18. helyen tengődő csapat számára.

Ha ehhez még hozzárakjuk, hogy Németh Márió sérült, akkor láthatjuk, hogy a Hali idén szerzett 24 góljából 11 már nem tagja a keretnek.

Megszereztek ugyan olyan régi nagy öregeket, mint Schimmer Szabolcs vagy Devecseri Szilárd, ám olyan sokat egyikük sem töltött idén a pályán, így valljuk be, nem csoda, hogy az egy hónapja Szombathelyen dolgozó Mátyus János nem tudott igazán lelkesítő nyilatkozatot adni az M4 Sportnak.

Fotó: nyugat.hu

"Hamarosan kiderül, hogy sikerült-e változtatni a dolgokon, hisz borzasztó helyzetben vagyunk, már-már a harmadosztály réme fenyeget. A csapat erején alul teljesített ősszel, bizonyos dolgok változtatásával a cél, hogy meginduljunk felfelé. Végignéztem az összes őszi mérkőzést, talán egy meccs kivételével egyik találkozó sem volt alárendelt, de kevés ponttal és nagyon kevés góllal zárt a gárda. A feladat adott: meg kell tanulni nyerni. Ebben segít a győztes mentalitás, a győztes típusú játékosok igazolása, a napról napra ösztökélés. Minden edzésen valakinek meg kell nyernie egy bizonyos dolgot, kisebb tétet teszek fel mindig, ezáltal jön létre egy felszabadult, bátor futball.

A hét távozó szerepe kész helyzet volt, amikor érkeztem. Korábban nem tudták azt nyújtani, ami elvárásként adódott, így én hiába gondolkoztam volna el 1-2 játékos maradásán, nem lehetett szó róla. Tisztában vagyok azzal, hogy a klub nincs a legfényesebb anyagi helyzetben, most azonban stabilizálódott a helyzet, elégedett vagyok az elmúlt hetekkel, így egyértelműen rajtunk a világ szeme" - zárta valami pozitívummal mondandóját Mátyus.

A Haladás azzal a Szegeddel találkozik az első idei fordulóban, amely szintén nincs éppen kirobbanó formában, hiszen volt egy nagy lendület a stadionavatójuk után, ám az utolsó körökre ez alábbhagyott és most a nem túl biztonságos 13. pozícióban állnak Jovanovicék, 3 pontra a már kieső Szolnoktól. Joao Pedro mester kerete viszont alapos feltöltésen ment át télen, olyan nívós játékosokkal erősítettek, mint Kuti Krisztián (Debrecen), Miroslav Grumic (ZTE) vagy Hudák Martin (ZTE).

Ugyan a Szeged az utolsó hónapokban inkább hazai pályán villogott, ne menjünk el az idegenben megszerzett 12 pontjuk mellett sem, amely néggyel több, mint amelyet a Haladás otthon gyűjtött. Ősszel a felek Szegeden megosztoztak a pontokon és most is teljesen háromesélyes mérkőzésre van kilátás az oddsok alapján.

Mi viszont nem bízunk a Haladásban, Mátyus nem az a kaliberű edző, aki képes lenne ezt a Halit egy hónap alatt összeszedni, a Szeged kerete sokat erősödött, a portugál mester pedig egyébként is nagyon jó nevekkel dolgozhat együtt. Így véleményünk szerint érdemes a 2-est behúzni erre a találkozóra, mert nem gondoljuk, hogy most kezdi meg azt a bizonyos tavaszi hadjáratot a Hali.

{"headTitle":"Haladás-Szeged","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-02-02 14:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Szeged DNB","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3088689] 2020-02-02 14:00:00 Haladás - Szeged 2011x;