Magyar foci

Mészöly belebukott a hétvégi 5-1-es zakóba

  • MVB80
megosztom

Mészöly Gézát menesztette a Haladás.

Nem mondható, hogy álomrajtot vett volna a Haladás, amely az NB I első hét fordulójában hat pontot tudott összekaparni, ezzel pedig épphogy nem áll kiesőhelyen, mert kevésbé rossz a gólkülönbsége, mint a szintén hatpontos Paksnak.

A legutóbbi fordulóban az eddig szintén nem szárnyaló Puskás Akadémia tartott focisulit (1-5) a Haladás ideiglenes otthonául szolgáló soproni stadionban, ami után a szombathelyiek vezetősége rapportra várta Mészöly Géza edzőt.

2015 tavaszán érkezett Szombathelyre, két és fél év után távozik

A beszélgetés vége az lett, hogy Mészölytől elköszönt a Haladás vezetősége.

A döntés érthető, hiszen a vb-selejtezők miatt másfél hét múlva rendezik csak a következő fordulót a bajnokságba, vagyis az új edzőnek lenne egy kis ideje megismerkedni a kerettel és rendezni a sorokat.

„Mészöly Géza nagyon sikeresen dolgozott a Haladásnál, két és fél évvel ezelőtt roppant nehéz helyzetben vett át és tartotta bent a csapatot. Utána az ötödik helyre vezette az együttest, ami a Haladás történetének második legjobb szereplése volt. De az azt követő hatodik helyre is nagyon büszke lehet Mészöly – s mi is büszkék vagyunk. Most azonban Mészöly Gézával közösen úgy láttuk, hogy a hét meccsen szerzett hat pont kevés – mindannyian többre számítottunk.

Ezért határoztuk el közösen a váltás mellett.  Persze a vezetőedző – például a Puskás Akadémia elleni meccsre célozva – joggal mondhatja, olyan szarvashibákat követtek el a játékosok, amelyekről ő nem tehet. Ami az új edzőt illeti, egyelőre nem tudom megmondani, ki irányítja a jövőben a csapatot, több szakemberrel is tárgyalásban állunk” – nyilatkozta a csapat honlapján Tóth Miklós ügyvezető igazgató.

„Jó érzéssel gondolok az itt eltöltött időszakra, szerettem itt lenni – jelezte Mészöly Géza. – Szerintem ezért is fogadtak el anno a játékosok, mert érezték, szeretek a Haladásnál dolgozni. Az előző szezont kimagasló eredménynek tekintem, a munka és az egység, valamint a közös akarat és tulajdonosi bizalom segítette a munkámat, ennek köszönhető a tavalyi szép eredmény.

Nem szabad elfelejteni, hogy ezt az eredményt a létesítményfejlesztés miatt, végig idegenben értük el, ezért szeretném külön megköszönni a soproni és szombathelyi szurkolók támogatását is. Mindezeken túl az irányításom alatt törekedtem a magyar labdarúgás támogatására, elvem szerinti tehetséges fiatalok beépítésére és fiatal edzőgárda támogatására.

Összességében sikeres időszaknak gondolom az elmúlt éveket, szeretném megköszönni mindenki támogatását, és szeretnék ezúttal is sok sikert kívánni a csapatnak, a városnak a minél nagyobb labdarúgó sikerek eléréséhez” – mondta búcsúzás gyanánt Mészöly.

A Haladásnál felvállalták, hogy az MLSZ ajánlásának eleget téve építenek a fiatalokra, ami pénzben bevételt jelent, az eredmények azonban nem jönnek.

Ez okozta a konfliktust a csapat rutinos veteránja, Halmosi Péter és Mészöly között, a játékos ugyanis azt nyilatkozta, jó lenne, ha csak azok a fiatalok játszanak, akik hozzá is tesznek a csapat teljesítményéhez, és kevesellte a neki jutó lehetőséget. Ennek az lett a vége, hogy Mészöly kirakta a keretből, kérdés, az új edző számít-e majd Halmosira.

A Hali a következő körben a Videotonnal játszik majd, erre a meccsre még nincsenek oddsok a   -n, de a fehérváriak hét közben esedékes, korábbról elhalasztott találkozójára már lehet fogadni.

1x2    
Paks Döntetlen Videoton
4.30 3.40 1.80
megosztom