NB II

A tabella alapján fix 2-es is lehetne, de mi az 1-est bombázzuk az NB II-ben

  • varin

Nyugat-kelet rangadó lesz a Merkantil Bank Ligában, a Haladás a Békéscsabát fogadja.

Kicsit furán festhet, ha valaki azt mondja, az NB II "leghotabb" csapata a majdnem kiesőhelyen álló Haladás, de a helyzet jelenleg az, hogy Mátyus János gárdája kiváló formának örvend és bárki ellen esélyesnek tekinthető. A vasi gárda szombaton délután a Békéscsabát látja vendégül, amely az MTK-Vasas mellett a forduló egyik legizgalmasabb 90 percének ígérkezik.

{"headTitle":"Haladás-Békéscsaba","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-03-14 17:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Haladás","odds":"1.99","customLink":"https://www.hatharomhun.com/","livebetLink":"","bookmaker":""},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.55","customLink":"https://www.hatharomhun.com/","livebetLink":"","bookmaker":""},{"eventTitle":"Békéscsaba","odds":"3.9","customLink":"https://www.hatharomhun.com/","livebetLink":"","bookmaker":""}]}

Mátyust december 30-án nevezték ki a klub élére, a rajt pedig igencsak biztatóan sikeredett. A szombathelyi alakulat hat bajnokin veretlen maradt és 12 pontot szerzett, míg a kupában csak a hosszabbításban esett ki a Budapest Honvéd ellen. A helyzet azonban még nem nevezhető fényesnek, hiszen igaz, hogy a csapatnak csak két gárdát kell megelőznie a Balmazújváros kizárása okán, a Vác pedig szinte biztosan elhullik, de a hátsó mezőny rendkívül szoros, így a Hali csupán két egységre van a 17. pozíciótól.

A Haladás legutóbb a Soroksár vendégeként nyert 4-1-re a bajnokságban.

A Békéscsabánál ilyen jó hangulatról aligha lehet beszélni, Schindler Szabolcs együttese vészesen sodródik a veszélyzóna felé. A viharsarki alakulat december eleje óta nem tudott meccset nyerni, azóta a gárda mérlege 0-4-4. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy az előző fordulóban Budafokon úgy véreztek el 3-2-re, hogy 20 perc elteltével gól- és emberelőnyben voltak a feljutásra törekvő piros-feketék ellen, ám végül kikaptak.

A vendégek teljes szezonját különböző sérülések nehezítik, nincs ez másként most sem. Mindezek fényében még úgy is látunk értéket a hazai sikerben, hogy a mérkőzésen nem lehetnek jelen szurkolók, avagy nem élvezheti a hazai pálya előnyét a Hali.

{"headTitle":"Haladás-Békéscsaba","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-03-14 17:00","footerTitle":"Eredő odds","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Haladás","odds":"1.99","customLink":"https://www.hatharomhun.com/","livebetLink":"","bookmaker":""}]}
[3088743] 2020-03-14 17:00:00 Haladás - Békéscsabax;