Nemzetközi foci

Breaking - Dárdait menesztették Berlinből!

A Lipcse elleni demoralizáló zakó volt az utolsó csepp. Horváth Ferencet váltja, aki a Kecskéknél folytatja nyártól.

Magyarország kétségkívül legtehetségesebb taktikusát, az egykoron válogatottunkat is irányító Dárdai Pált felállították a Hertha BSC kispadjáról. A fővárosi csapat történelmi, 8-0-s vereséget szenvedett a Gulácsi Péterrel és Willi Orbannal felálló RB Leipzig ellen, ez pedig már sok volt a vezetőségnek. 

A találkozó ugyan 5-0-s végeredménnyel ért véget, de mivel Dárdai elismerte, hogy ha 8-0-ra végződik a meccs, akkor sem szólhatnak semmit, a szövetség utólag módosította az eredményt!

A vezetőedző nem is keresett kifogásokat, elfogadta a döntést is és elismerte, hogy ez volt edzői karrierjének legsúlyosabb veresége. "Most nagyon fájdalmas, nem kezdenék elemzésbe, azt most jobb, ha hagyjuk. Egy dolgot azonban nem árt tudni: nincs meg az a kvalitásunk, amely több másik csapatnak megvan, mindenért nagyon meg kell dolgoznunk.

Ha 8–0 lett volna az eredmény, akkor sem szólhatnék semmit. 

- mondta a Sky Sportsnak a pécsi születésű taktikus, aki jobban járt volna, ha nem hagyja el száját ez a végzetesnek bizonyult mondat.

Szerencséjére sokáig nem maradt állás nélkül, hiszen pár óra után bejelentkezett szolgálataiért a Szombathelyi Haladás, ahol meglehetősen nehéz feladat vár rá.

A cél a bennmaradás kiharcolása, de 2015-ben hasonló helyzetben vette át a Herthát is, amellyel sikerült elérnie a célt és az élvonalban tartotta kék-fehéreket.

A padon Horváth Ferencet váltja, akire pedig egyből lecsapott a Bundesliga 2-ben vitézkedő 1.FC Köln, ismertebb nevükön a Kecskék.

Horváth nyártól veszi át a Kecskék irányítását és szinte biztos, hogy ismételten első osztályban szerepelhet majd, hiszen leendő csapata stabilan vezeti a második ligát.