NFL

Igen kellemetlen meccs vár a Packers védelmére - tipp a szezonnyitóra

Nem véletlen, hogy a mérkőzés favoritja a Bears, amely tavaly lesimázta otthon Rodgerséket.

Kedd hajnali 2 óra 20 percre lehet már állítani az ébresztőórákat, ekkor kezdődik ugyanis hivatalosan is az NFL-szezon. A nyitómeccs rögtön egy óriási rangadó, hiszen az NFC North két legerősebb csapata, a Chicago Bears és a Green Bay Packers csap össze a Soldier Fielden, amely a végelszámolás szempontjából is nagyon fontos találkozó lesz. Illinois-ban igencsak underdogok a Sajtfejűek, pedig éveken át nyerni jártak a Macikhoz Aaron Rodgersék.

{"headTitle":"Chicago Bears-Green Bay Packers","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-09-06 02:20","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Chicago","odds":"1.57","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Green Bay","odds":"2.55","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
A két csapat múltja természetesen rengeteg nagy meccset vonultat fel, hiszen a szezon második felében lesz a 200. mérkőzésük.

Az all-time record közel azonos mutatót prezentál, 97 wisconsini siker mellett 95-ször nyert a Chicago és 6 döntetlen született eddig.

A felek két meccsét tavaly a pályaválasztó együttes nyerte, ám ez egyértelműen Khalil Mackéknek fájhatott jobban, hiszen a Lambeau-n is vezettek már 20-0-ra, ám végül Rodgers karrierje első 3 TD-s negyedik negyedével fordított a Packers. Hasonló drámára most is számíthatunk, hiszen két igencsak hasonló erejű csapat randevúzik.

Átalakulás persze mindkét csapatnál bőségesen volt, de ez ebben a ligában állandó faktor. A Maciknál Jordan Howard helyett az újonc David Montgomery kell megoldja a futásokat, míg a Packersnél a rájátszásról való lemaradás után Matt LaFleur lett kinevezve végleges edzőnek, ami egy igen hosszú, 12 éves Mike McCarthy-érának vetett véget.

Minden külföldi elemző szerint ugyanaz a néhány tényező dönti majd el a W sorsát. Elsődlegesen érdekes lehet, hogy képes-e a Green Bay fala megfogni Mackéket, mert a hazaiak linebackere pokoli 60 percet tud okozni Rodgersnek, ekkor pedig vajmi kevés esélye marad a Sajtfejűeknek, hiszen arra nem alapozhatnak, hogy a Bears védelme ellen majd bárki tehermentesíti A-Rodot a földön.
 

>> Nézd meg élő tippjeinket! <<


Szintén döntő faktor lesz a Packers rutintalan linebacker sora, amelyet Montgomery könnyedén szétcincálhat akár futásokkal, akár rövid passzokkal. Tavaly Howard mindkét meccsen nagyon élt a Green Bay ellen, ha pedig nem fog ki a várakozásoknál sokkal jobb napot a nem túl acélos Packers-védelem, akkor véleményünk szerint a 22 éves RB már az első meccsén nagy dolgokat mutathat nekünk.

{"headTitle":"Chicago Bears-Green Bay Packers","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-09-06 02:20","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"David Montgomery TD-t szerez","odds":"2.2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}