NFL

50-szeres pénzért megéri nagyot álmodni

  • varin

A Green Bay Packers playoff-esélyei még távolról sem szálltak el. Még akár bajnok is lehet a sajtfejű alakulat.

Rendkívül szorosan alakul az NFL-ben az NFC főcsoportja, különösen a déli és a nyugati négyesben hatalmas a harc a csoportgyőztes pozíciójáért. Ami a minket most érdeklő északi kvartettet illeti, a Minnesota Vikings zsinórban aratott nyolc győzelmének köszönhetően bemasírozik simán a rájátszásba, sőt valószínűleg az első heti pihenő is meglesz nekik. De mi a helyzet a sanyarú sorsú Green Bay Packersszel, amely 6-6-os mérleggel figyeli a vetélytársak küzdelmeit?

Fotó: Archív

Mint az köztudott, a wisconsiniak vezére, a liga egyik legjobb irányítója, Aaron Rodgers a Minnesota elleni októberi csoportrangadón kulcscsonttörést szenvedett, amely úgy tűnt, a teljes szezonra partvonalon túlra száműzi. A csapat 2-5-ös szériában van, a rájátszás pedig eltávolodott a kisvárostól. Ez persze nem csoda, a Rodgers helyén vitézkedő Brett Hundley nem nyújt jó teljesítményt, sőt, performansza inkább a gyászos felé közelít. Vele esélye sem lenne a Packersnek bármilyen csodát tenni, ám a hírek szerint Rodgers sérülése remekül gyógyul, szombaton már edzeni tudott a csapattal.

Igen általános vélekedés a helyi sajtóban, hogy Mike McCarthy edző a clevelandi mérkőzéstől teszi függővé Rodgers szerepeltetését - amennyiben a Packers Hundley-val a fedélzeten le tudja győzni a 0-12-es Brownst, december 17-én, Carolinában már Aaron dobál majd.

Nincs azonban könnyű sorsolása a sajtfejűeknek, mennek Clevelandbe, Carolinába és Detroitba, valamint fogadják a Minnesotát - és bizony csak 4-0-s mérleggel van értelme számolgatni.

A gigantikus odds nem véletlen, 10-6-os mérleggel is necces lesz a rájátszás, hiszen a Carolina-Atlanta-Seattle trióból kettőt meg kellene előzni a wild cardhoz. Itt azonban jó hír lehet, hogy ha összejön a 4-0, akkor viszont a Panthers és a Seahawks ellen is jobb az egymás elleni mérlege a Green Baynek.

   
Cleveland Browns Green Bay Packers
2.20 1.55

Több ismeretlenes tehát az egyenlet, a rájátszáshoz viszont 100%, hogy kell a Packersnek a 4-0, ami még Rodgersszel együtt is kínkeservesen nehéz lesz. Lehet, hogy fogadásunk már Clevelandben megkapja a kegyelemdöfést, ám ha valahogy beevickélnének a zöldek az utószezonba, akkor Rodgersszel a fedélzeten, működő futójátékkal bármi összejöhet már számukra. Nem is beszélve az esetleges trade-elésről...

Tanács a fogadóknak: Nagyon könnyen elképzelhető, hogy ha minden mérkőzésen megfogadjuk a Green Bay sikerét, összességében magasabb szorzó jön ki, mint a lent említett 51-67, ám az is nagy kérdés, hogy ha a Cleveland legyőzése után Rodgers visszatér, akkor mennyire csökkentik majd a szorzót. Emiatt mi azt javasoljuk, hogy ne a sokszor logikusabbnak tűnő "görgetős" módszerrel fogadjunk minden fordulóban a Packers sikerére, hanem az outrightra tegyük a pénzünket.

Green Bay Packers nyeri a Super Bowlt
Odds: 51.00-67.00
Tét: 0.3/10