NFL

Monday Night Football a Lambeau Fielden!

Igazi csoportrangadóval fejeződik be az NFL kilencedik játékhete. A hétfő esti mérkőzésen a Green Bay Packers (4-3-0) fogadja a Detroit Lions (3-4-0) csapatát. Mindkét együttes számára döntő jelentőségű lesz a mérkőzés, mivel, aki veszít vélhetően kiszáll a csoport győzelemért folytatott harcból.

A hazai csapat számára a tragikus fordulat a szintén rivális Minnesota otthonában történt. Aaron Rodgers a liga egyik, ha nem a legjobb irányítója kulcscsonttörést szenvedett. A szezon hátralevő részére el is vesztették, helyette a csere Brett Hundley irányítja a csapatot. Teljesítménye természetesen meg sem közelíti az elődje szintjét, bár ez nem is várható el tőle. Az viszont, hogy egy touchdown-passz mellett már négyszer eladta a labdát komoly aggodalomra adhat okot, és a vele elszenvedett két viszonylag sima vereség is - noha a Minnesota és a New Orleans is remek formában játszik idén.

A két csapat utolsó tíz mérkőzése
Detroit-Green Bay 24-31
Green Bay-Detroit 34-27
Detroit-Green Bay 23-27
Green Bay-Detroit 16-18
Green Bay-Detroit 30-20
Detroit-Green Bay 19-7
Detroit-Green Bay 40-10
Green Bay-Detroit 22-9
Green Bay-Detroit 27-20
Detroit-Green Bay 20-24

Komoly teher lesz majd a futókon, ahol Aaron Jones remekül tudott élni a lehetőséggel és ki is szorította Ty Montgomeryt. Az ő kettősükön sok fog múlni, mivel a passzjátékban nem igen bízhatnak a wisconsiniak. Az offense illetve a defense is liga szinten a 23. helyet foglalja el az NFL-ben, ám ez mindkét részről csalóka, mivel Hundley-val a támadójáték ennél is rosszabb, védelem pedig ennek okán kénytelen több időt a pályán tölteni. Komoly hiányzó lehet Damarius Randall CB, illetve Martellus Bennett TE is, az ő játékuk közvetlen a meccs előtt fog kiderülni.

Vendég oldalon igen vegyes érzelmek lehettek a múlt hét után. Tisztes vereséget szenvedtek a Pittsburgh Steelers vendégeként (20-15), egy olyan meccsen, amit gyakorlatilag rengetegszer megnyerhettek volna, mégse sikerült a támadósor miatt.

Fotó: madison.com

Kezdjük itt is az irányítóposzttal. Matthew Stafford remekül játszik, idén 12 touchdown-passz mellett csupán 4 interceptiont dobott. Utóbbiban inkább szembetűnő a fejlődés, mivel a korábbi években rendre ezzel a problémával szenvedett. Az offense a 19. helyet foglalja el a ligában, ami önmagában nem az irányító hibája, mivel ha egy kicsit a számok mögé nézünk, akkor a futójáték az, ami továbbra is borzalmas. Az Egyesült Államokban egy széteső Fordhoz szokták hasonlítani és ezzel abszolút nem is lehet vitatkozni, mivel évek óta a liga utolsó 5-6 csapatában helyezkednek el ebben a statisztikai mutatóban. Idén a 28. helyet foglalják el meccsekként 82 yarddal. Sérülések terén Ezekiel Ansah az, akinek a játéka kérdéses, míg Greg Robinson OT nem állhat Jim Caldwell rendelkezésére, bár az ő játéka idén amúgy is a totális katasztrófával volt egyenlő.

A trade deadline egyik csapat számára sem hozott komoly változásokat, habár a sajtfejűek gyakorlatilag soha nem szoktak mozogni ilyenkor. A Detroit számára egy kicsit érdekesebb volt a helyzet, mivel Eric Ebront elszerették volna cserélni, miután csalódás keltő szezonokon van túl, de végül némi meglepetésre lehívták 5. éves játékos opcióját. Egy kis érdekesség a drafton később választották nála Aaron Donaldot illetve Odell Bechkam Jr.-t is.

A mérkőzés esélyese egyértelműen a Detroit Lions, mivel Rodgers nélkül a Packers közel sem azt a szintet képviseli, mint korábban. Az 1,70-es szorzó a vendég győzelemre igencsak csábító lehet, de a Lambeau Fielden már született számtalan nagy meglepetés. de most ez a korábbiaknál is meglepőbb lenne.
Tipp: Detroit Lions @1.70

(K.I.)