NFL

Nyertes szelvénnyel indítanánk az évet

Miami-New England, Washington-New York és Detroit-Green Bay rangadókat kínálunk új év első napjára. Nem véletlenül ezt a három mérkőzést vesszük górcső alá: egyrészről ezek kerülnek képernyőre a Sport TV jóvoltából, másrészről ezeknek még tétje van a rájátszást illetően.

Ki nyeri a meccset?
Miami Dolphins New England Patriots
TippmixPro @ 3.80 TippmixPro @ 1.18

Nagelb: A Pats egy győzelemmel vagy az Oakland vereségével bebiztosíthatja a hazai pálya előnyét, a Miami pedig a győzelemmel és a Chiefs vereségével előre léphet az 5. helyre, amellyel elkerülnék a Steelers-t a wild card körben.
Bár a történelem azt mutatja, hogy a Pats az alapszakaszok végén rendre megszenved a Miami ellen és több vereséget is elkönyvelhettek itt az utóbbi években, azonban ma a Dolphins védelméből több stabil kezdő játékos is hiányozni fog, így ha nem tudnak nagy nyomást helyezni Tom Brady-re, akkor gyorsan keresztet vethetnek az 5. helyhez fűzött reményeiknek. A Pats ráadásul liga szinten a harmadik legkevesebb yardot engedi földön az ellenfeleknek, ezért azt gondolom, hogy Jay Ayaji sem brillírozik majd.
A New England offense-nek viszont nagyon jó napja lehet, hiszen Brady könnyen kihasználhatja a stabil kezdő védőjátékosok hiányát, földön pedig Blount már a 2. héten is komoly károkat okozott, most Dion Lewis-al kiegészülve még hatékonyabb futójátékot tehetnek fel a pályára. Mindezek fényében sima Pats győzelmet várok.

Varin: Mindkét csapat számára van tétje a mérkőzésnek, a Pats az első kiemelésért megy, a Delfinek pedig azért, hogy a Steelers helyett Houstonba utazhassanak majd. Dicsérhetjük a Delfinek idei szereplését, mondhatjuk, hogy Brady mérlege a Dolphins ellen "csupán" 19-9, vagyis a legtöbb veresége a csoportriválissal szemben van, de mindezek lényegtelen dolgok, hiszen Matt Moore-ral az MVP-formában lévő Brady-legénység ellen még hazai pályán is esélytelenek a floridaiak.

LuckyLuck: Az utolsó fordulóban mindig kérdés, hogy a nagy sztárok pihenőt kapnak-e. Bill Belichick biztosan a legjobbjait küldi pályára, ugyanis a New England az első kiemelésért hajt, ami a rájátszásban végig hazai pályát eredményez - leszámítva természetesen a Super Bowlt. Tom Bradyéknek nem lesz igazán nehéz dolguk, a hazaiak futás ellen pocsékul védekeznek, ezt pedig LeGarrette Blounttal könnyedén büntetheti meg a New England. A delfineknél ráadásul Ryan Tannehill helyett Matt Moore irányít, aki az eddig nyújtott nem rossz teljesítménye ellenére nem ugyanaz a szint. 

NitroHUN: Tavaly egy teljesen jelentéktelen meccsen legyőzte a Miami a New Englandet. Ez a Patriots első kiemelésébe került. Idén biztos nem engedik meg maguknak ezt a luxust, pláne, hogy idén a Miami is tartalékolhat a playoffra. Ennek megfelelően Bradyék valószínűleg hozzák a kötelezőt.

Tippek a Miami-New England meccsre
Nagelb Varin LuckyLuck NitroHUN
NEW ENGLAND NEW ENGLAND NEW ENGLAND NEW ENGLAND

 

Ki nyeri a meccset?
Washington Redskins New York Giants
TippmixPro @ 1.22 TippmixPro @ 3.35

Nagelb: A Giants már biztosan az 5. helyen jut a rájátszásba, ezért nekik a rivalizáláson kívül nem jelent semmit a meccs. A Redskins viszont egy győzelemmel biztosan megcsípi az utolsó playoff-ot érő pozíciót (kivéve ha a Green Bay és a Detroit döntetlen játszik), ezért az ő számukra élet-halál kérdés a győzelem.
A fentiekből kiindulva elképzelhető, hogy a new yorkiak a legjobb játékosaik közül néhányat pihentetni fognak, erről jelenleg még nincsenek pontos információk. Ha ez nem következik be, akkor is látok esélyt arra, hogy a biztos pozíció tudatában a rivalizálás ellenére egy kicsit lazábban vegyék ezt a meccset.
A Redskins számára a legjobb hír, hogy Jordan Reed visszatérhet, így Cousins visszakapja a leghatékonyabb red-zone célpontját. Nem is kell sokat ragozni, hogy önmagában ez a tény győzelmet érhet számukra. Ha a hírek igaznak bizonyulnak és a Giants védő oldalon is pihentetni fogja néhány játékosát, akkor nem látom, hogy milyen módon tudnák megfogni a Redskins támadósorát, emellett nálam a hazai pálya és a jobb koncentrációs állapot is a Washington felé billenti a mérleg nyelvét.

Varin: A világ legnagyobb public pickje a Washington-győzelem, ami valamelyest érthető is. Ha a Skins nyer a teljesen tét nélkül játszó Giants ellen, 99%, hogy ott vannak a rájátszásban. Azonban nem árt megemlékeznünk egy-két dologról. Egy: az NFC Eastben úgy rühell mindenki mindenkit, ahogy illik, örömmel törnek borsot egymás orra alá a csapatok. Kettő: John Mara tulajdonos szívből gyűlöli mind a Washingtont, mind pedig a Dallast, így nem várható leadott mérkőzés sem, ami amúgy sem szokás az Egyesült Államokban. Három: Beckhamnek négy elkapás hiányzik a százhoz, ráadásul a Giants kerete amúgy is viszonylag szűk, ők nemigen tehetik meg, hogy sokat pihentessenek.

Biztos vagyok benne, hogy szoros mérkőzés lesz, a Giants nem kínálja aranytálcán a W-t a Skinsnek, sőt. A vendégek szorzója folyamatosan csökken, én pedig inkább fogadnék rájuk, mintsem a borzalmas védelemmel rendelkező Washingtonra.

LuckyLuck: Egy fokkal izgalmasabb meccsnek ígérkezik, annak ellenére, hogy az egyik félnek tét nélküli lesz. De ahogyan a kolléga írta, rühellik ők annyira egymást, hogy a New York ne adja könnyen a bőrét, a hírek szerint nem is nagyon fogják pihentetni az ászokat. A nyomás a fővárosiakon lesz, győzniük kell, ha rájátszásba akarnak jutni. A két védelem finoman szólva sem teljesít jól a passzok ellen, de egyik irányító sem passzolhat ész nélkül, mert például Washingtonban csak ott van egy Josh Norman, aki nem egy labdát vadászott már le, míg a másik oldalon Landon Collinst érdemes elkerülni. Az első meccsük karcolta a 60 pontos határt, szerintem ez az összecsapásuk sem a kevés pontos ütközetek közé fog tartozni...

NitroHUN: Az utóbbi két alkalommal, amikor a playoffba jutottak (tehát az utolsó két SB-győzelem alkalmával) pokoli erősen fejezte be az alapszakaszt a Giants, emlékezhetünk a veretlen Patriots elleni showmeccsre. A Redskins, és főleg Kirk Cousins redszeresen szenved playoff-csapatok ellen, és a Giants ellen is biztos meggyűlik a bajuk, annak ellenére, hogy a kékek már biztosan az 5. helyen jutnak az utószezonba. Két csoportvereséggel bemenni a playoffba nem jó ómen, ezt pedig biztosan el akarják kerülni Manningék.

Tippek a Washington-New York meccsre
Nagelb Varin LuckyLuck NitroHUN
WASHINGTON NEW YORK WASHINGTON NEW YORK

 

Ki nyeri a meccset?
Detroit Lions Green Bay Packers
TippmixPro @ 2.25 TippmixPro @ 1.50

Nagelb: Méltó zárása lesz az alapszakasznak ez az összecsapás. Ha a szívemre hallgatok, Lions győzelmet mondok, ha viszont az eszemre akkor a Packers-re teszem a voksom. Mivel alapszabály, hogy ha fogadásról van szó, akkor az érzelmeknek nincs helye, a Green Bay győzelmére szavazok.

A helyzet tükörsima, a győztes megnyeri a csoportot, a vesztes pedig kiesik, ha a Washington nyer. Mindkét csapat bejut viszont ha döntetlent játszanak és akkor is ha a Redskins kikap. (Ebben a rivalizálásban erre gyakorlatilag nem látok esélyt.)
A két csapat utóbbi egy hónapban mutatott formáját elnézve nincs kérdés afelől, hogy a Packers a favorit. A Detroitnak csak akkor van esélye, ha Darius Slay CB és Travis Swanson Guard, Center is pályára tud lépni. Slay játékára mindenképp szükség van, ahhoz, hogy a parádés formába lendülő Jordy Nelson-t limitálni tudják valahogy. Ha ő nem játszik, akkor Rodgers gyakorlatilag gond nélkül szedheti szét a Lions gyenge secondary-jét. Travis Swanson játéka pedig azért lenne fontos, mert ő blokkol a legjobban az egész támadó falban, és Staffordnak mindenképpen időt kell biztosítaniuk, hogy az amúgy is gyenge Green Bay secondary-t és LB sort szét tudja szedni. Ha ők játszanak, akkor látok esélyt a Lions győzelemre, egyébként viszont a Packers behúzza ezt a meccset és vele a csoportgyőzelmet.

Varin: Ha ez egy olasz focimeccs lenne, már rohannék is a legközelebbi uzsoráshoz, hogy rávágjak egy rahedli pénzt a 0-0-ra. Ez azonban az NFL, itt nem lehet összehozni egy bundaikszet, bármennyire is 51-szeres szorzóval kecsegtet. Innentől pedig élet-halál meccs lesz az NFC North csoportrangadója.

Nincs mit ragozni szerintem: a Packersnél bekapcsolva maradt a god-mode, Rodgers istenien játszik és Ty Montgomerynek köszönhetően már futójáték is létezik - ami viszont a Lionsnál nincs. Habár a hírek szerint Stafford ujjának nincs baja és hazai pályán nem is kell majd úgy befáslizni, mint egy outdoor meccsen a hidegben, láthatjuk, hogy a Lions QB-je az utolsó két meccsén nem adott TD-passzt.

Mindent egybevetve, a Packers jobb csapat, jobb formában van és megnyeri ezt a mérkőzést, nincs kétségem felőle.

LuckyLuck: Ez az a derbi, ami miatt érdemes lesz virrasztani. Aki nyer, az nyeri a csoportot és biztosan rájátszásba jut. A Green Bay várja jobb előjelekkel a meccset, hiszen Aaron Rodgersék öt hete nem találtak legyőzőre. Nagyon begyújtották a rakétákat, Rodgers gyakorlatilag tökéletesen játszik, hat meccs óta nem adta el a labdát és közben kiosztott 14 TD-t. Nem érzem elégnek a Detroit védelmét, hogy megfogják a sajtfejeket, a Dallastól is elég komoly verést kaptak. 

NitroHUN: Mint azt mindenki tudja, ki-ki meccs lesz Detroitban. Azonban a sorsolás szeszélye miatt a Green Bay Packers tagjai magyar idő szerint december 24-én késő este az otthonuk nyugalmában tölthették a szentestét, miközben a Detroit még el sem indult Dallasba, egy kiadós vereséget szenvedni Prescottéktól. 2 és fél nappal több felkészülés a szezon bármelyik pontján hatalmas előny, de az utolsó héten pont elég lehet, hogy elérhetetlen távolságba helyezze a forrón izzó Packerst Staffordéknak.

Tippek a Detroit-Green Bay meccsre
Nagelb Varin LuckyLuck NitroHUN
GREEN BAY GREEN BAY GREEN BAY GREEN BAY
A hatharom.com szelvénye a 17. játékhét TV-s NFL-meccseire
A     szorzói alapján
Kezdés Mérkőzés Tipp Odds
Vasárnap, 19:00 New England Patriots-Miami Dolphins New England -3.5 1.40 @ TippmixPro
Vasárnap, 22:25 Washington Redskins-New York Giants 39.5 pont felett 1.40 @ TippmixPro
Hétfő, 2:30 Detroit Lions-Green Bay Packers Green Bay 1.50 @ TippmixPro
Nyereményszorzó: 2.96