NFL

50-szeres pénzt fizet a "bundaiksz"

Ha a Detroit Lions és a Green Bay Packers is rájátszásba akar jutni, egy megoldás kínálkozik csupán.

Öldöklő harc folyik az NFL Nemzeti Főcsoportjának Északi divíziójában, ahol a Detroit Lions és a Green Bay Packers szeretné kivívni a playoffba jutást. A józanész azt mondatja velünk, hogy a két csapat közül csak az egyik juthat tovább, ám nem árt megemlékeznünk a tényről, hogy kínálkozik egy harmadik és egy negyedik lehetőség is.

Amennyiben a Washington Redskins megnyeri a teljesen tét nélkül játszó New York Giants ellen a csoportrangadót, páholyban érezhetik magukat, leszámítva egy forgatókönyvet.

Háromesélyes fogadás a csoportrangadóra
Detroit Döntetlen Green Bay
2.62 51.00 1.57
Hosszabbítás után

A többi mérkőzéstől függetlenül ugyanis ha döntetlenre végződik a Detroit-Green Bay találkozó, akkor a riválisok kézenfogva eveznek be a rájátszásba (a Packers a 4., a Detoit a 6. helyen). Habár a két csapat eddig lejátszott 172 mérkőzését 7 döntetlen is ékesíti, az utolsóért 1973-ig kell visszamennünk az időben. Ráadásul a hosszabbítást csak 1974-ben vezették be, tehát a szabálymódosítások óta egyszer sem volt döntetlen a két csapat meccsén.

Tény, hogy elsőre a fogadóirodák által kínált 51-szeres szorzó csábítónak tűnhet és azt se felejtsük el, hogy idén már két döntetlen is volt, de az amerikaifutballban nagyon nehéz szándékosan ikszre játszani, az ugyanis sokkal feltűnőbb, mint bármelyik másik sportágban.

Csoportriválisokról lévén szó, egyáltalán nem is szívlelik egymást a felek, ráadásul a hazai pályán játszó Oroszlánoknak a döntetlennel járó hatodik hely azt jelentené, hogy a playoff első körében utazhatnak Seattle-be, ami szintén nem egy álomsorolás.

Érdemes lesz tehát hétfő hajnalban bekapcsolni a televíziókat, a szezon ugyanis nem akármilyen rangadóval zárul. Vagy egy 51-szeres szorzóval és minden idők egyik "leghuncutabb" bundájával?