NFL

Karácsonyi amerikaifoci kombi - első felvonás

Szombaton Green Bay-Minnesota, Oakland-Indianapolis és Houston-Cincinnati rangadókat kínálunk az ünnepi fogások mellé. Nem véletlenül ezt a három találkozót választottuk, ezek ugyanis mindegyike képernyőre kerül a Sport TV jóvoltából.

Ki nyeri a meccset?
Green Bay Packers Minnesota Vikings
TippmixPro @ 1.30 TippmixPro @ 2.95

Nagelb: A két csapat formáját tekintve talán ez a legegyoldalúbb meccs a mai három közül. Teljesen ellentétes irányba halad ugyanis a két gárda. A Packers Aaron Rodgers ihletett formájának köszönhetően a sírból hozta vissza a szezont és jelenleg ott tartanak, hogy ha ezt a meccset behúzzák, akkor az utolsó fordulóban a csoportgyőzelemért játszanak. Tény, hogy a védelmük továbbra is nagyon gyenge és kevésen múlott, hogy múlt héten ne égessék meg magukat a Bears ellen, öt-hat héttel ezelőtt a kutya nem gondolta volna, hogy ez a szezon még menthető számukra. A Vikings viszont amilyen jól kezdte az idényt, most épp annyira látszik kilátástalannak a csapat játéka. A védelem a szezon második felében már nem képes kiegyenlíteni az O-line és a futójáték teljes hiánya okozta gondokat, így pedig elkerülhetetlenül jönnek a vereségek. Adrian Peterson visszatérése pedig véleményem szerint csak tetézi a bajt. Ha a védelem nem fog ki egy káprázatos napot, akkor a Packers ellen is esélytelenek lesznek.

Varin: Mi egyebet kéne írnom a két héttel ezelőtti tippemen kívül? :) Viccet félretéve: hiába tért vissza Adrian Peterson (aki közben meg is sérült a comeback elsietése miatt), ez a Vikings egy reménytelen csapat. Amelyet a Colts saját pályáján meggyaláz 34-6-ra, annál a csapatnál keresztet vethetünk. Habár a Green Bay sem volt meggyőző a Chicago ellen, a Minnesota támadójátéka egyenlő egy kiló viccel. Nálam ez piszok sima Packers, aztán jöhet a csoportdöntő a Ford Fielden.

LuckyLuck: Fú, Rodgersék mocskosul rákapcsoltak, négy győzelem zsinórban, 4-6-ról 8-6 és már ott lihegnek a Detroit nyakában. Én nem is értem mi a francot csináltak az első tíz hétben...A vikingek éppen ellentétes utat járnak be. Mennyből a pokolba...Csodás kezdés, mindenki róluk beszélt, de nagyon úgy tűnik, hogy nem lesz ebből rájátszás. Must win szituban vannak, de így várták a múlt heti Colts elleni meccset is és sikerült hazai pályán 34-6-ra kikapniuk. Elfogytak, de nagyon. Szerintem nem kérdés, hogy ezt a sajtfejűek behúzzák. 

NitroHUN: A Vikings egy hajszállal még mindig bent van a playoff-harcban, de akkor is nagyon kifelé áll a szénájuk, ha véletlenül nyernének a tundrán. Kérdés, hogy van-e értelme erőltetni Petersont ilyen helyzetben, talán jobb lenne levonni a tanulságokat, és a jövő évre koncentrálni. A Packers hatalmas szerencsével akár be is biztosíthatja a rájátszást már ma, de az biztos, hogy a Lions elleni csoportdöntő megnyugtatóbb körülmények között zajlana, ha ma nyernének. Szerintem így is fog történni.

Tippek a Green Bay-Minnesota meccsre
Nagelb Varin LuckyLuck NitroHUN
GREEN BAY GREEN BAY GREEN BAY GREEN BAY

 

Ki nyeri a meccset?
Oakland Raiders Indianapolis Colts
TippmixPro @ 1.45 TippmixPro @ 2.30

Nagelb: A Raiders hatalmas tettet hajtott végre azzal, hogy hosszú évek kilátástalansága és kínkeserves játéka után idén bejutott a rájátszásba. Nem lepne meg azonban, ha ezen a héten nem nyújtanának éppen kiemelkedőt. Elérték ugyanis az áhított célt, ami emocionálisan is nagyon sokat jelent mindenkinek, éppen ezért tudat alatt talán egy kicsit kiengednek és nem olyan elszántsággal fognak pályára lépni, mint pl. a Colts, akiknek viszont élet-halál ez a meccs. Ha nem győznek akkor gyakorlatilag lehúzhatják a rolót. Múlt héten ennek tudatában legyalulták a Vikings-t idegenben, tehát van miből önbizalmat meríteniük. Önmagában persze vicc, hogy ez a minden csapatrészében gyenge gárda még mindig harcban van a rájátszásért, mégis hiba lenne végleg leírni őket, ráadásul a fentiekből kiindulva és a tippem ellenére látok esélyt a meglepetésre. Abban viszont szinte biztos vagyok, hogy rengeteg pont lesz a meccsen.

Varin: Ha már Lucky Luck sem támogatja a Coltsot, akkor muszáj leszek én úgy vélekedni, hogy nem lesz sima mérkőzés. Az Indianapolis a minnesotai sikerével visszaadta magának a csekélyke reményt a továbbjutásra, ehhez azonban nyerniük kell a Fekete Lyukban. Idegenben amúgy is pozitívba hajlott a Colts mérlege és ha Luck megint jó napot fog ki, akkor korántsem könnyű ellenfél az Indy. Természetesen az Oaklandnek is kell a siker, hogy bye weekkel kezdhessék a rájátszást, de én szorosabb mérkőzést várok, mint azt az 1.45-ös szorzó indokolná. Legyünk bátrak, nyeressük a Coltsot, no!

LuckyLuck: Az Oaklandnek nincs miért izgulnia, megvan a rájátszás, viszont a csoportgyőzelem még messze nem garantált. A pihenőhét pedig rengeteget jelent, szóval nem hiszem, hogy kiengednek erre a meccsre. Az Indynek is kell a győzelem, mert csak harmadikok délen. Két jól passzoló, de gyengén védekező csapat, szóval én nagy adok-kapokra számítok. Egekben is van a line (53.5)...Ami szerintem a hazaiak javára billenti majd el ezt a meccset, az a jobb push rush és a brutális turnover mutatójuk (+15).

NitroHUN: Messze nem olyan egyértelmű mérkőzés, mint aminek látszik, főleg Carr ujjsérülése miatt. A Coltsra ugyanaz igaz, mint a Vikingsre, sokan nem is gondolnák talán, hogy van még matematikai esélyük a rájátszásra. Az Oaklandnek egyébként bőven van miért játszania, úgy gondolom, nem kell túlmagyarázni, hogy mennyire fontos szempont a bye week és a Patriots elkerülése a főcsoportdöntőig. Ez elég motiváció kell, hogy legyen, hogy ezt a mérkőzést behúzzák.

Tippek az Oakland-Indianapolis meccsre
Nagelb Varin LuckyLuck NitroHUN
OAKLAND INDIANAPOLIS OAKLAND OAKLAND

 

Ki nyeri a meccset?
Houston Texans Cincinnati Bengals
TippmixPro @ 1.70 TippmixPro @ 1.90

Nagelb: A Bengals már kiszállt a rájátszásért folytatott versenyből, a Texans viszont még keményen küzd a csoportelsőségért. A Houston múlt héten QB cserét hajtott végre és Tom Savage kezébe adták a karmesteri pálcát, aki meg is mentette a napot és hátrányból győzelemre vezette a csapatát. Vele sokkal jobban nézett ki az offense, mint Osweilerrel, de teljesen más beszállni, illetve kezdeni egy NFL meccsen. A CIN pass rush ráadásul sokkal több gondot okozhat nekik, mint a Jags-é. Ha a két támadósort rakom egymás mellé akkor a Bengalsé a minimális előny, ha viszont a védelmeket hasonlítom össze, akkor pedig a Texans áll jobban. Éppen ezért ez egy nagyon egyenlő matchup, azonban a nagyobb tét okozta jobb koncentrációs állapot, a hazai pálya és a kicsivel jobb védelem miatt szűk Texans győzelmet várok.

Varin: Nagelb úr már mindent leírt, amit tudni érdemes erről a meccsről. A Texans még időben meglépte, amit rég meg kellett volna és kivágták Osweilert a kezdő QB pozíciójából. A Houston ráadásul hazai pályán 6-1-es mérleggel dominálja az AFC-t, a Bengals viszont a 2-5-jével idegenben elmehet a sarokba sírni. Kedvelem a Bengalst és szívem szerint ebben a párosításban a vendégeket favorizálnám ilyen szorzóért, de erre semmi okom sincsen. Az ő szezonjuknak már vége, a Texans viszont az életéért küzd.

LuckyLuck: A Cincinnatinek már mindegy, de azért majdnem megviccelték a rivális Pittsburgh-öt. Nagy csalódás Daltonék idei szereplése, nem tudom mennyire lesznek motiváltak ezen a meccsen. A Houston biztos az lesz, mert kell nekik a győzelem a rájátszáshoz. Lamar Millerrel jó a futójátékuk, ez pedig elég lehet, mert a Cincy ellen lehet termelni a földön. A védelmük pedig annyit úgyis hozzátesz, hogy a döcögő Bengals offense-t megfogja. Szűkös Texans sikert várok.

NitroHUN: Hogy a Houston döntése Brock Osweilert illetően mekkora fa...fejű döntés volt, azt nem is kell tovább ecsetelni. Hacsak nem Tom Savage a következő Tom Brady (nem ő az), akkor a Texans szezonja már véget is ért. Nyilván az évkönyvekben jobban mutat egy, a tavalyihoz hasonló csúfos vereség a wild card körben, mintha meg sem nyernék a csoportjukat, márpedig ezek az opciók elérhetők csak egy ennyire tapasztalatlan QB-vel.

Tippek a Houston-Cincinnati meccsre
Nagelb Varin LuckyLuck NitroHUN
HOUSTON HOUSTON HOUSTON CINCINNATI
A hatharom.com szelvénye szombati TV-s NFL-meccsekre
A     szorzói alapján
Kezdés Mérkőzés Tipp Odds
Szombat, 19:00 Green Bay Packers-Minnesota Vikings Packers 1.30 @ TippmixPro
Szombat, 22:05 Oakland Raiders-Indianapolis Colts 46.5 pont felett 1.40 @ TippmixPro
Vasárnap, 2:30 Houston Texans-Cincinnati Bengals Texans +4.5 1.40 @ TippmixPro
Nyereményszorzó: 2.55