Gold Cup

Igazi gólparádét hozhat Mexikó elődöntője

  • varin

Mexikó a torna meglepetéscsapatával néz szembe, ahol igazi gólözön várható.

Fotó: El Pais

A Copa América mellett az északabbra rendezett torna, a Gold Cup is utolsó szakaszába érkezett, Haiti-Mexikó és Jamaica-USA elődöntőket rendeznek szerdán és csütörtökön hajnalban. A torna rekordbajnok topfavoritja, a The Tricolor papíron simán veheti az első akadályt, ami el is vezethet bennünket az álomdöntőhöz az USA és Mexikó között.

{"headTitle":"Haiti-Mexikó","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-02 04:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Haiti","odds":"9.7","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.96","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Mexikó","odds":"1.34","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Nem véletlen mexikóiak 1.30-as szorzója, hiszen piszkosul erős kerettel érkeztek a Gold Cupra. Elég, ha csak a 158-szoros válogatott Andrés Guardadót említjük, vagy esetleg Guillermo Ochoa kapost és Raúl Jiménezt. Mindezek miatt is meglepő kicsit, hogy Costa Ricán csak büntetőkkel jutottak túl Gerardo Martino fiai, miután a csoportkörben három meccsen 13 gólt szereztek.

Mexikó eddig 24-szer járt a Gold Cupon, ebből tízszer nyertek és két ezüst- mellett öt bronzérem is fűződik a nevükhöz.

Haiti válogatottjáról hasonló sikereket nem mondhatunk el, de óriási butaság lenne lebecsülni őket. Nem csak azért, mert a Mexikót megizzasztó Costa Ricát ők megverték, de a négy meccsükből háromszor hátrányból álltak fel, Kanada ellen például 0-2 volt a szemszögükből, mégis fordítani tudtak. Az elődöntő hatalmas eredmény, hiszen 1977 óta nem jártak ilyen magasságban, így az, hogy éremért küzdhetnek, már siker.

Mexikó#mex-mexico#5
Haiti#hai-haiti#5

Igazán ismert játékost nem találunk a keretükben, ad játékost az amerikai, a francia, a portugál, a chilei, a dominikai, a skót, a belga, az örmény, az azeri és a svéd bajnokság is, de ezek közül a legerősebb csapat talál a Qarabag.

A két csapat legutóbb 2009-ben találkozott, akkor a negyeddöntőben 4-0-ra nyert a The Tricolor és bizony most is hatalmas favoritok a továbbjutásra. Viszont a Costa Rica elleni játék könnyen lehet, hogy ezúttal kevés lesz, és mivel négy meccsen eddig négy gólt is kaptak, illetve a felkészülési időszak során sem tudtak kapott gól nélkül meccset lehozni, az over most igazán jó befektetés lehet. Reálisan nézve Mexikó amúgy is meglőheti egyedül a három gólt.

{"headTitle":"Haiti-Mexikó","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-02 04:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"2,5 gól felett","odds":"1.81","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3022247] 2019-07-03 04:00:00 Haiti - Mexikóx;