Foci-vb 2018

Mexikó megnehezítheti a brazilok dolgát

Noha sokan legyintenek Mexikóra, a brazilok aligha találkozhattak volna kellemetlenebb ellenféllel a legjobb 16 között.

Mexikó megnehezítheti a brazilok dolgát. - Fotó: Twitter

Az első hétfői nyolcaddöntőben Brazília és Mexikó feszül egymásnak, méghozzá Szamarában. Az oddsok alapján egyértelműen Neymarék a favoritok, azonban hiba lenne leírni a kellemetlen stílusú Mexikót.

1x2    
Brazília Döntetlen Mexikó
1.45 4.05 7.00

Merthogy a mexikóiaknak többnyire jól megy a brazilok ellen, elég csak megemlíteni azt a tényt, hogy tétmérkőzésen - ha a 2013-as Konföderációs Kupának nevezett félig-meddig komoly tornát nem számoljuk - 2004-ben tudta utoljára legyőzni a dél-amerikai csapat Carlos Veláékat. Mindemellett az is komoly fegyverténynek számít, hogy a 2014-es brazíliai világbajnokságon a felek gól nélküli remit játszottak, s a négy évvel korábbi együttesek gerince gyakorlatilag egy és ugyanaz.

Az persze más kérdés, hogy papíron minden poszton jobbak a brazilok, de Svájc és Costa Rica ellen is megszenvedtek, Szerbián ugyanakkor könnyedén átléptek. Viszont továbbra is igaz a brazilokra az, hogy Ronaldo óta nincs igazán klasszis centere a csapatnak. 2010-ben Luís Fabiano, majd 2014-ben Fred betlizett ezen a poszton, igaz, ők legalább lőttek gólt a csoportkörben, míg a mostani centernek, Gabriel Jesusnak még ennyi sem jött össze, hasonló pedig 1966-ban történ meg a brazil csapattal. Ugyanakkor van, aki hátán cipelje a csapatot, bár Neymar lőlapja elég gyenge ezidáig, hiszen 16 próbálkozásából mindössze egy ért célba, az is egy üres kapus gól volt, méghozzá a 97. percben Costa Rica ellen.

[2059635] 2018-07-02 16:00:00 Brazília - Mexikóx

Ami a mexikóiakat illeti, a közép-amerikai társaság jól kezdte a tornát, hiszen két győzelmet aratott az első két kanyarban, a nyitókörben például a 2014-es világbajnok Németországot fektették két vállra. A záróforduló viszont nem sikerült túl jól Juan Carlos Osorio tanítványainak, hiszen 3-0-ra égtek a svédek ellen, ugyanakkor az igazsághoz hozzátartozik, hogy azt a meccset nagyon eltaktikázta a gárda.

Félreértés ne essék, szerintünk is a brazilok a meccs favoritjai, de koránt sem annyira, mint azt a bukmékerek tálalják, hiszen, ha van olyan gárda, amely megtudja lepni Brazíliát, az egyértelműen Mexikó. Veláék kellemetlen stílust képviselnek, nem ijednek meg egyetlen ellenféltől sem, kiváltképp a braziloktól, s ha meg tudják szerezni a vezetést, akkor még arra is képesek lehetnek, hogy óriási meglepetést okozva továbbjussanak.

Úgy véljük tehát, hogy nem lesz könnyű dolga Brazíliának, avagy nem lenne meglepő, ha Mexikó maximum minimális különbségű vereséget szenvedne a perpillanat topfavoritnak kikiáltott Neymarékkal szemben.

  • Tipp: Mexikó +1,5 @ 1.50    
[2059635] 2018-07-02 16:00:00 Brazília - Mexikóx;