Foci-vb 2018

Gyanúsan jó oddsot kapunk Mexikóra, használjuk ki

Az El Tri a németek legyőzése után fél lábbal a legjobb 16-ban van és a vb egyik leggyengébbje aligha állhat az útjába.

Dél-Korea a félig hazai rendezésű világbajnokságon bemutatott meglepetés-menetelés óta nem sok vizet tud zavarni a tornákon. A nyitómeccsüket 1-0-ra elveszítették Svédországgal szemben és ezáltal már hét vb-meccs óta nyeretlenek, amiből ötöt elbuktak. Mivel még a címvédő-verő Mexikó és maga a világbajnok van hátra számukra, ez a tendencia aligha most fog megfordulni.

1x2    
Dél-Korea Döntetlen Mexikó
5.25 3.55 1.65

Igaz, a svédek védekezése köztudottan szikla és szervezett, mégis az ázsiaiak által mindössze két leadott lövés, amelyből egy sem találta el a kaput komoly aggodalomra adhat okot a továbbiakban. Főleg, hogy az El Tri a németek ellen bizonyította, hogy minden fronton remek egységet alkot.

Vajon hogyan állítják meg a dél-amerikai rohamokat? fotó:archív

A csapat sztárja, a Bundesligát is megjárt Tottenham támadó, Son a sajtónak arról beszélt, hogy hiába készültek rengeteget a svédek elleni párharcra, a dolgok nem úgy sültek el, ahogy tervezték, de készek a korrigálásra.

Nyilvánvalóan én is felelős vagyok, mivel nem tudtam gólt szerezni, pedig ez a fő feladatom. Sokkal jobban kell teljesítenem, hogy példát mutassak a többieknek és magabiztosságot adjak ezáltal a csapatnak. A válogatott teljesítménye nagyban függ tőlem.

- mondta önkritikusan, de eltökélten Son.

Koreának ráadásul további nehézségekkel is szembe kell nézni, mint például, hogy elvesztették legjobb védőjüket, a rutinos Park Joo-Hót a nyizsnij novgorodi párharcon. Valljuk be őszintén, az eddig látottak alapján az ázsiai alakulat részéről már az is hatalmas meglepetés lenne, ha megrezegtetné a mexikói hálót.

[2059616] 2018-06-23 17:00:00 Dél-Korea - Mexikóx

Szombati ellenfelük egy hete sokkolta világot, amikor a die Mannschaftot minden várakozást felülmúlva 1-0-ra verték. Elnézve a németek felkészülési időszakát, valamilyen szinten lehetett rá számítani, hogy sebezhetőek, de erre vélhetőleg senki nem mert volna fogadni. Továbbá aligha egy szerencsés győzelemről volt szó, mivel a meccs nagy részében simán lefocizták az ötlettelenül játszó németeket. 

Amennyiben Lozano újra betalálna, ő lehetne az első mexikói játékos, aki az első két vb meccsén gólt lő.

Mexikó legnagyobb problémája a vb-n nem is a következő ellenfél, hanem a saját szurkolói, akiket a homofób skandálások miatt 10.000 dollárra büntettek és sokak ellenszenvét kivívták ezzel a megnyilvánulással. A játékosok és a szövetség is békés szurkolásra utasította a fanokat, hamarosan meglátjuk mi jön össze ebből.

A közép-amerikai csapat továbbjutása nem lenne meglepetés, hiszen az utóbbi hat világbajnokságon mindig teljesítették ezt a feladatot - Oroszországban úgy néz ki csoportelsőként teszik majd meg. Ami szintén jó ómen, hogy legutóbb 2014 januárjában találkoztak a koreaiakkal, akkor 4-0-ra zúzták le őket.

 

  • Mexikó nyer @1.65    
     
[2059616] 2018-06-23 17:00:00 Dél-Korea - Mexikóx;