Foci-vb 2018

Pályán a címvédő, de ez nem lesz egyszerű menet!

A világbajnok németek is megkezdik a vb-menetelést, de Mexikó ellen akadhatnak problémáik.

Vasárnap délután megkezdődnek az F csoport küzdelmei is, előbb Németország és Mexikó, majd hétfőn Svédország és Dél-Korea feszül egymásnak. Természetesen bombameglepetés lenne, ha a Nationalelf a kvartettet nem nyerné fölényesen, ám első ellenfelüket, Mexikót nagy hiba volna lebecsülni.

   
Németország Döntetlen Mexikó
1.45 3.10 6.75

A rutinos, közép-amerikai gárda ugyanis selejtezőcsoportját magabiztosan, igen nagy fölénnyel húzta be úgy, hogy a második helyezett Costa Rica látótávolságon belül sem volt. Marquezék ráadásul az előkészületi meccseken is megvillantották erejüket, így Lengyelország, Izland vagy éppen Bosznia legyőzése nagyon komoly fegyverténynek nevezhető, mint ahogyan a belgáknak lőtt három góljuk is.

Mexikó az utolsó 17 vb-csoportmeccséből 14-szer betalált.

Talán egy kicsit nagyobb bizonytalansági tényező, hogy mit kapunk majd a németektől, Joachim Löw csapatában ugyanis nagyon sok a kérdőjeles elem. Kezdve Neuer állapotától Reus formáján át addig, hogy Werner elbírja-e a rá nehezedő nyomást a csatársorban, illetve mennyire kell aggódnia a címvédőnek a felkészülési mérkőzések gyengébb eredményei miatt. A Nationalelf ugyanis a hat felkészülési meccséből csak egyet tudott megnyerni, és ez még akkor is aggasztó statisztika, ha tudjuk, hogy a világelit ellen készültek Löwék.

[2059613] 2018-06-17 17:00:00 Németország - Mexikóx

Alapvetően mindkét csapat garancia arra, hogy izgalmas, jó meccset lássunk majd, hiszen Mexikó is ugyanúgy a kreatív, látványos támadó futballt preferálja, ahogyan a címvédő németek. Nem is véletlen, hogy a tavalyi Konföderációs Kupa-meccsük öt gólt hozott, míg 2005-ben, szintén a mini-vb-n hét gólig jutottak. 

Véleményünk szerint a németek 1.45-ös győzelmében nincs igazán érték, de ha a címvédő sikerét fűszerezzük egy mexikói góllal, már 3 feletti szorzót kaphatunk. Márpedig Osorióékat olyan fából faragták, mint akik inkább a biztonságot választva 0-0-ra játszanának, még akkor sem, ha az ellenfél éppenséggel a világbajnokság egyik favoritja.

Ha érdekel, mit gondol a mérkőzésről profi tippmesterünk, varin, ingyenes tippjét ITT megtekintheted!

[2059613] 2018-06-17 17:00:00 Németország - Mexikóx;