Felkészülés

Egyértelmű Hernandezék sikere a tartalékos horvátok ellen?!

Mexikó óriási formában focizik. A vb-selejtező csoportját simán behúzta és sorra nyeri a felkészülési meccseket is.

A vb-re való felkészülés céljából Horvátország és Mexikó nemzeti tizenegye magyar idő szerint szerda hajnali 4 órakor találkozik semleges terepen, a texasi AT&T-stadionban. A dél-amerikai csapat egy laza 3-0-ás Izland-verésről, míg déli szomszédunk egy Peru ellen elszenvedett 2-0-ás zakóról érkezik az USA-ba.

Legnagyobb sztárjuk úgy néz ki, hogy ismét a pályán lesz. fotó: Bleachers Report

1x2    
Mexikó Döntetlen Horvátország
1.75 3.60 4.60

Ivan Rakiticra és társai júniusban egy olyan masszív csoport vár, amelyben Argentína, Izland és Nigéria csapataival kell majd megküzdeniük a továbbjutásért. A csapat még közel sem állt össze annyira, amennyire kéne egy jó vb-szereplés eléréséhez, azonban nyomás alatt Görögország ellen már egyszer jelesre vizsgáztak a play-offban.

Peru ellen ugyan megvoltak a lehetőségeik (16/7 pontos kapura lövés), sőt 60%-ban birtokolták a labdát is, de a sztárokkal tűzdelt kockás mezű együttes mégsem bírt a minőségileg gyengébb ellenféllel. A legnagyobb csalódást Mandzukic motiválatlansága, és a Milanban Gattuso által már padra száműzött Kalinic lélektelen játéka jelentette. Rakitic a meccs után úgy fogalmazott, hogy "rengeteg dolgon kell még dolgoznunk a nyári torna előtt" - azonban idejük már nem sok maradt erre.

Ráadásul húzóneveik, Luka Modric, Mario Mandzukic, Nikola Kalinic, Ivan Perisic, Marcelo Brozovic és Danijel Subasic egyaránt visszatértek már klubjaikba​.

A mexikói mester Izland ellen még pihentetni is tudott, igaz a második félidőben behozott Hirving Lozano és Carlos Vela hozták meg az igazi energiát. Az alábbi Twitter-bejegyzés tökéletesen szemlélteti, hogy a 22 éves Lozano mennyire fontos láncszeme lett csapatainak​.

Velát és Lozanót is a kezdőbe várjuk Javier Hernandezzel kiegészülve, akit Osoria pénteken szintén pihentetett. Ez a trió hihetetlen támadóerőt képvisel és a hullámzó teljesítményt nyújtó horvátoknak komoly gondokat okozhatnak a kapujuk előtt. Mexikó amúgy is kiváló formában van, zsinórban három győzelemmel a tarsolyban érkeznek, de legutóbbi 20 meccsükből is mindössze 4-et buktak el.

Mexikó#mex-mexico#5

Jól látható, hogy az oddmesterek erősen a dél-amerikaiakat favorizálják, ahogyan mi is - ez teljesen érthető, köszönhetően a formájuknak és a félig-hazai pályának, hiszen ők jobban hozzá vannak szokva az USA klímájához mint európai ellenfelük.

Az is nehezen elképzelhető, hogy a horvátok három egymást követő meccsen nem találnak be, és a gólra éhes bizonyítási vágytól égő cserék minden meg is fognak tenni ezért, így megfontolandó a mindkét csapat lő gólt plusz hazai opció is.

  • Mexikó győz @1.75    
     
  • 1X2 + Mindkét csapat lő gólt - hazai és igen @4.40    
[2691093] 2018-03-28 04:00:00 Mexikó - Horvátországx;