EURO 2020

Fejezzük be végre Luxemburg lenézését! - tipp a szerbek "kötelezőjére"

  • varin

A szerbek két súlyos pofon és egy kötelező győzelem után érkeznek Luxemburgba.

Luxemburgban azért nem könnyű nyerni - Fotó: Archív

Nincs egyszerű helyzetben Szerbia válogatottja, amely a portugálok elleni vereséggel szinte biztosan elköszönhet a továbbjutásról szőtt álmaitól. Kolarovék kedden este Luxemburgba utazzanak, hogy a szintén négy egységgel álló miniállam ellen életben tartsák halvány esélyeiket. De ez a Luxemburg nem az a csapat, amelyet lenézhet már bármelyik európai - nem sztár - együttes.

{"headTitle":"Luxemburg-Szerbia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-09-10 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Luxemburg","odds":"13.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"5.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Szerbia","odds":"1.29","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Luxemburgról már sokszor, sok szépet regéltünk, az elmúlt hónapokban kiléptek a kiscsapatok árnyékából, több remek eredményt is sikerült elérniük. Noha egy vereség sosem jó eredmény, de példának okáért az ukránok ellen két egygólos vereséget hoztak össze, ahogyan a múlt héten Belfastban is csak egy találattal volt náluk jobb Észak-Írország. A csapatot elkerülik már a nagy vereségek, az előző selejtezősorozatban Hollandia és Svédország rendesen megcsapta őket, de ne felejtsük el az olyan eredményeket sem, mint Magyarország legyőzése, vagy a remi a franciák és a bolgárok ellen.

Szakértők ráadásul kiemelik, hogy milyen erős a csapat xG-mutatója, vagyis az a statisztika, ami megmutatja, mennyi a csapat várható gólszáma.

Szerbia ezzel szemben úgy tűnik, végleg kiírta magát az esélyesek közül. Ugyan a sorsolásuk nem volt éppen könnyű, hiszen a négy meccsük közül kettő a portugálok ellen, egy pedig Ukrajnában volt, de éppen ezt a két csapatot kellene elkapnia szomszédainknak, ha szeretnék kiharcolni a kontinensviadalon való részvételt. A portugálok elleni hazai 90 perc alkalmával viszont csak futottak az eredmény után, a második játékrész elejére el is dőlt a 3 pont sorsa.

Tény, hogy rendkívül erős csapat a szerb, de támadók terén olyan nagyon azért nem állnak jól, hiszen a házi gólkirály csatáruk is az angol másodosztályban rúgja a bőrt. Nem is véletlen, hogy a selejtezőbeli xG-mutatójuk viszonylag alacsonyan van, ráadásul idegenben sokkal-sokkal rosszabb számokat tudhatnak magukénak, mint otthon.

A luxemburgi pontszerzés mindenképpen bravúr lenne, de Luc Holtz csapata számára semmi vesztenivaló nincs ezen a mérkőzésen sem. Nekünk az egálra belőtt +1.5-es hendikep is tetszik a hazaiakra, illetve az is, hogy legalább egy gólt szereznek a hazaiak, elvégre is a szerbeknek Belgrádban még a hullagyenge litvánok is lőttek egyet.

{"headTitle":"Luxemburg-Szerbia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-09-10 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Luxemburg 0,5 gól felett","odds":"2.05","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[2942050] 2019-09-10 20:45:00 Luxemburg - Szerbiax;