Foci-vb 2018

Élet-halál meccs vár a szerbekre

Costa Rica ellen kezdenek a szerbek Oroszországban, s ha nem nyernek, akkor vélhetően csomagolhatnak.

A világbajnokság vasárnapi programja a Costa Rica-Szerbia összecsapással indul. Az oddmestereknél a szerbek az esélyesek, de ki merne a 2014-es vb-n bravúrt bravúrra halmozó közép-amerikaiak ellen fogadni a nyitómeccsen?

1x2    
Costa Rica Döntetlen Szerbia
4.10 3.20 1.90

Vélhetően elég sokan emlékeznek a 2014-es brazíliai világbajnokság csodacsapatára, a Costa Rica-i alakulatra. Keylor Navasékat ugyanis mindenki a D-csoport utolsó helyére várta, mégis órási meglepetésre Uruguayt és Olaszországot legyőzve, illetve Anglia ellen gól nélküli remit játszva jutottak tovább első helyen az egyenes kieséses szakaszba. A nyolcaddöntőben a görögöket búcsúztatták büntetőkkel, míg a négy közé jutásért elbuktak a hollandokkal szemben, igaz, ott is csak tizenegyesrúgásoknak köszönhetően maradtak alul.

A vb-n szereplő csapatok kereteit és korábbi mérkőzéseit megtaláljátok a Foci-vb 2018 aloldalunkon!

Costa Rica mondhatni könnyedén jutott ki az idei világbajnokságra, hiszen utolsó három selejtezőmeccsén nem nyert. A felkészülési találkozókon sem muzsikáltak fényesen Navasék, hiszen tavaly november óta csak Skóciát és Észak-Írországot tudták legyőzni, ugyanakkor nagyon kikaptak a spanyoloktól, a belgáktól és az angoloktól, sőt még a magyarok is legyőzték őket 1-0-ra a Groupama Arénában.

Ami a szerbeket illeti, déli szomszédainkat sokszor szó éri, hogy nincs meg náluk a csapategység, gyakran veszekednek egymással a játékosok, ám, ha beállnának a sorba, akkor komoly eredményre lennének képesek. Utóbbi történt meg a selejtezősorozatban, amikor is az írek, a walesiek (legutóbbi Eb-n az elődöntőig meneteltek Gareth Bale-ék) és az osztrákok előtt egyenes ágon jutottak ki Oroszországba. A felkészülési meccseken felemásan teljesítettek Alekszandar Mitrovicsék, de a főpróbájuk jól sikerült, múlt szombaton 5-1-re verték Bolíviát.

Costa Rica#crc-costa_rica#5

Papíron a csoport két "leggyengébbje" feszül tehát egymásnak Szamarában, vagyis, ha valamely csapat komolyan gondolja a továbbjutást, akkor annak be kell húznia ezt a mérkőzést. A 2014-es vb azt mondatná velünk, hogy a közép-amerikaiak az esélyesebbek, ám idén vélhetően egyik fél sem becsüli le Navasékat, s ugye fentebb említettük, hogy nem igazán ment mostanság Costa Ricának.

Ezzel szemben a szerbeknek egy igen tehetséges csapatuk van, rutinos védőkkel (Alekszandar Kolarov, Braniszlav Ivanovics), s kreatív középpályásokkal és támadókkal (a már említett Mitrovics mellett, Nemanja Matics, Dusan Tadics, Szergej-Milinkovics-Szavics, Luka Milivojoevics és Adem Ljajics neve is jól cseng) karöltve. Ha pedig ezen játékosok képesek csapatként funkcionálni, mint ahogyan tették azt a selejtezőben, akkor könnyen átléphetnek déli szomszédaink Costa Ricán.

Serbia#serbia-serbia-8205#5

Kattints a képre és tippelj Te is a vb-re!

Azon az állásponton vagyunk, hogy mindkét csapat megpróbálja kiadni magából a maximumot a nyitómeccsen, hiszen egy jó bemutatkozás alapot adhat a folytatásra. Ebből, illetve a fentiekből kiindulva úgy véljük, hogy nem unatkozunk majd a Costa Rica-Szerbia ütközeten, s vélhetően egy jó meccset láthatunk, ahol mindkét csapatnak bőven lesz esélye arra, hogy betaláljon.

  • Mindkét csapat szerez gólt @ 2.10    
[2059608] 2018-06-17 14:00:00 Costa Rica - Serbiax;