Foci-vb 2018

Ennél háromesélyesebb meccset elképzelni sem lehet

A pénteki játéknap zárómeccsén Szerbia és Svájc feszül egymásnak, a tét pedig óriási.

Ki-ki mecset vív pénteken Szerbia és Svájc. - Fotó: Twitter

Igen komoly téttel bíró összecsapással zárul a világbajnokság kilencedik játéknapja, hiszen péntek este Szerbia és Svájc néz farkasszemet egymással Kalinyingrádban. A felek jól rajtoltak, hiszen a szerbek legyőzték Costa Ricát, míg a svájciak meglepetésre pontot csentek a topfavoritnak számító brazilok ellen.

1x2    
Szerbia Döntetlen Svájc
2.69 2.95 2.69

Mindezek tükrében, illetve annak köszönhetően, hogy a továbbjutás szempontjából igen komoly tétje van a találkozónak, a bukmékereknél teljesen háromesélyes a mérkőzés, hiszen Szerbiára és Svájcra egyaránt 2.69-szeres pénzt kínálnak a fogadóirodák, míg a döntetlen 2.95-szörös oddson fogadható.

A vb-n szereplő csapatok kereteit és korábbi mérkőzéseit megtaláljátok a Foci-vb 2018 aloldalunkon!

A sorsolást követően mindenki azt várta, hogy Szerbia és Svájc harcol majd az E jelű négyes második helyéért, hiszen a braziloknak előre oda lehet adni a csoportelsőséget. Ebben azonban némileg belekavartak a helvétek, mivel hátrányból egyenlítve 1-1-es remit játszottak Brazíliával, vagyis akár még elsők is lehetnek a végelszámoláskor. Azonban hiába a jó eredmény az első fordulóból, pénteken jobban kell játszaniuk, hiszen szinte a játék minden elemében felülmúlta a dél-amerikai együttes az európait, s nem mellékes, hogy Steven Zuber gólja szabálytalan volt. Igaz, a szerbek papíron gyengébbek, mint a brazilok.

Ami Szerbiát illeti, déli szomszédaink hozták a kötelezőt Costa Rica ellen, viszont a csapat játéka bőven hagy kívánni valót. A célját ugyanakkor elérte az a mérkőzés, Alekszandar Kolarovék győzelemmel rajtoltak, ami megadhatja az alaphangot a folytatásra, mivel a szerbeknél óriási jelentősége van a pozitív kezdésnek. Az viszont biztos, hogy a múlt vasárnapi játék bőven kevés lesz Szerbiától Svájc ellen, hiszen a helvétek nagyobb játékerőt képviselnek, mint Costa Rica.

Kattints a képre és tippelj Te is a vb-re!

A szerbeknek a döntetlen nem biztos, hogy jó eredmény lenne pénteken, hiszen nagy kérdés, hogy a svájciakhoz hasonlóan tudnak-e pontot szerezni Brazíliától az utolsó körben. Ráadásul, ha döntetlennel végződne ez az összecsapás, továbbá, ha Brazília és Svájc legalább két góllal legyőzné Costa Ricát, akkor déli szomszédaink 5 ponttal is kieshetnek. A helvéteknek ugyanakkor jó lehet a remi, hiszen onnantól kezdve a saját kezükben lesz a sorsuk, vagyis a továbbjutás küszöbére kerülhetnek.

Mindezeknek köszönhetően azon az állásponton vagyunk, hogy egyik csapat sem rohan majd fejjel a falnak, vagyis sem Szerbia, sem Svájc nem kockáztat majd különösebben, legalább is a mérkőzés döntő részében. A hajrában lehet, hogy kinyílik egyik vagy másik csapat, de még az is kevés lehet ahhoz, hogy ezen a mérkőzésen gólfesztivál legyen. 

  • Kevesebb, mint 2,5 gól @ 1.45    
[2059610] 2018-06-22 20:00:00 Serbia - Svájcx;