Bulvár

Király dolog, ha a válogatott unokád tesz gazdaggá

Megérte bízni abban, hogy Lewis Cook előbb-utóbb bemutatkozik az angol válogatottban.

Sporttörténelmi pillanatnak lehettünk szemtanúi kedden este Bournemouth-ban, hazai közönség előtt mutatkozhatott be Lewis Cook a címeres mezben. Az angolok u20-as világbajnoka a mérkőzés 71. percében állt be a csapatba, amely végül ugyan elbukta a korán megszerzett vezetést az olaszok ellen, ám Cook nagypapája így is pezsgőzhetett egy nagyot.

Fotó: TSN

2014-ben ugyanis Cook nagyapja 500 fontot tett 34-szeres szorzóval arra, hogy unokája 26 éves kora előtt bemutatkozhat a háromoroszlánosoknál. A Bournemouth középpályása már tavaly is meghívót kapott Brazília ellen, ám a bemutatkozásig keddig várni kellett.

Egyébként ezzel még nem lett Tervor Burlingham a "családban marad" fogadások egyeduralkodója, hiszen a rekordot egy walesi nagypapa, Peter Edwards tartja. Edwards unokája, Harry Wilson 2013-ban mutatkozott be a walesi válogatottban, amellyel történelmet írt, mint a legfiatalabb debütáns, azóta pedig kétszer kapott meghívót, Kína ellen például gólt szerzett és gólpasszt is adott. Az igazi érdekesség a dologban az, hogy Edwards 50 fonttal fogadott még akkor, amikor Wilson csupán 18 hónapos volt és végül 125 ezer fontot tehetett zsebre. Ennyi pénzért persze megélte futballpályára küldeni a kisunokát.

[2620420] 2018-03-27 20:45:00 Németország - Brazíliax;