Tenisz

Vajon kilábal a gödörből Babos vagy jön az újabb vereség?

  • Cesc18

A magyar játékos hétfőn Kristyna Pliskova ellen kezd a mallorcai füves pályás tenisztornán.

A legfrissebb világranglistán a 38. helyen álló Babos Tímea finoman szólva sem fut jó szezont. Ugyan a budapesti WTA-tornát megnyerte, azt leszámítva viszont csalódást keltő eredményeket szállít egyesben. Összesen 12 tornán kapott ki az első körben 2017-ben, a múlt héten a 150-en kívüli Arantxa Rus ellen maradt alul. A nagyobb gond azonban a hozzáállásával volt.

Nem tudom, miért teniszezem.

- hangzott el Babos szájából. 

Az edzője, Thomas Drouet természetesen próbált lelket önteni belé: "Nem állhatsz így hozzá, ne add fel, azt akarom látni, hogy küzdesz. Nincs benned tűz, tegyél meg mindent a győzelemért, még nincs vége és én hiszek benned."

Babos a mérkőzést követően egy közleményt adott ki: "Nagyon sajnálom a mérkőzésen történteket és nyilván nem vagyok büszke erre!

Elég nehéz időszakon megyek keresztül a pályafutásomban, de nyilván ez nem lehet kifogás és mentség a viselkedésemre. Tudom, hogy hibáztam!

De azt is tudom, hogy lehet és kell is tanulni ebből a hibából. Dolgozni és menni kell tovább előre! Köszönöm azok támogatását és biztatását, akik támogatnak és megpróbálnak segíteni! Igyekszem és mindent meg is teszek azért, hogy minél több örömöt okozzak a teniszemmel a szurkolóimnak! Edzőmmel, Thomas Drouet-val a mérkőzés alatt és miatt sem romlott meg, semmilyen formában a kapcsolatom! Próbált akkor is segíteni. Tisztában vagyunk azzal, hogy ez egy nehéz időszak, de egy csónakban evezünk, azonosak a céljaink és az elképzeléseink! Nyilván nem volt boldog a hétfői mondatommal, de próbálunk együtt javulni és fejlődni. Ahogyan megtettük korábban is. A múlt az a múlt. Most már előre tekintenünk és dolgozunk tovább!”

Fogadás a győztesre    
Kristyna Pliskova Babos Tímea
1.55 2.10

Nincs könnyű helyzetben Timi, hiszen tavaly nagyon futott a szekere, idén viszont teljesen elveszítette a fonalat, amitől egyre frusztráltabb. De, ahogyan ő is fogalmazott, előre kell tekinteni, már csak azért is, mert itt az újabb verseny.

Nem volt szerencséje a sorsolással, ugyan Kristyna Pliskova nem olyan sikeres, mint testvére, ám füvön komoly teniszre képes. Itt a leghatékonyabb ugyanis a legnagyobb fegyvere, az adogatása. Jelenleg ő tartja a lányoknál az egy meccsen ütött ászok rekordját...

A fogadók egyértelműen a cseh lánnyal tartanak, 1.75-1.80-ról indult az oddsa, jelenleg viszont 1.55-1.65 között fogadható, míg Babos szorzója az egyik bukinál 2.07-ről 2.40-re emelkedett. 

Rizikós a kezdés előtt belenyúlni ebbe a meccsbe, élőben viszont érdemes figyelemmel követni, és ha Timinél nem látszódik változás, akkor ellen kell tenni.