Karrier

Már most botrány robbant ki az Aranylabda miatt

Kiakadt a katalán és a nemzetközi sportsajtó, amiért a France Football arról értekezett, hogy Cristiano Ronaldónak nincs igazi kihívója az év végi Aranylabda-választáson.

A francia lap legutóbb megjelent számában azt taglalgatta, hogy a Real Madrid portugál ászának tavaszi teljesítménye miatt utolérheti Lionel Messit az Aranylabdák tekintetében. Ronaldo valóban magára talált az elmúlt hetekben, különösen a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában parádézott, ahol a Bayern München elleni párharc során öt gólt is szerzett, majd az Atlético elleni elődöntő első felvonásán mesterhármasig jutott.

Az elmúlt évekkel ellentétben CR7 nem a kiscsapatok ellen brillírozott, hanem a nagy meccseken játszott nagyot, így hiába van jócskán lemaradva a szezonban rúgott gólok tekintetében Lionel Messitől, a megnyerhető címeket illetően a portugál jöhet ki jobban kettejük rivalizálásából.

fotó: goal.com

Miután a Real Madrid szerda este bejutott a BL cardiffi fináléjába, Cristiano Ronaldo újabb BL-trófeát gyűjthet be és emellett komoly esély mutatkozik rá, hogy a spanyol bajnokságot is sikerül megnyernie csapatával. Messi és a Barcelona ezzel szemben valószínűleg "csak" egy spanyol kupával lesz gazdagabb, igaz, az argentin támadó egy aranycipőt azért mellé tehet a vitrinbe.(Ha ez így lesz, akkor nyár végén még egy Spanyol Szuperkupa-meccs is lesz a Barca és a Real között).

Amennyiben a fenti szcenárió valósul meg, úgy valóban realitásnak tűnik Cristiano Ronaldo ötödik aranylabdája, viszont ha a Juventus nyeri az elitligát, úgy Buffon lehet a nevető harmadik. A torinóiak 39 éves portása évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújt posztján, ha pedig összejönne karrierje első BL-sikere, úgy akár egy életműdíj gyanánt az Aranylabdát is bezsebelheti. Ne feledjük, a Juventus akár triplázhat is az idén, hiszen a bajnokságban és a kupában is komoly esélye van a végső sikerre.

Az oddsok mindenesetre elég beszédesek, a külföldi fogadóirodáknál CR7 az abszolút favorit, majd Messi és Buffon szoros egymás mögött követi a portugált. Mivel a BL-győzelem igencsak sokat nyom majd a latba a decemberi szavazáson, jelenleg egyáltalán nem tartjuk jó ötletnek Ronaldo favorizálást.

A katalán sajtó egyébként kiborult a France Football cikke miatt, a Mundo Deportivo szimplán botrányosnak nevezte, hogy a lap ilyen korán ennyire egyértelműen állást foglal Ronaldo mellett, a barcelonai székhelyű Sport szerint pedig még Dani Alves is jobb választás lenne Cristiano Ronaldónál.

A katalánok nem értik, hogy Messi vagy éppen Neymar miért ne lehetne kihívója Ronaldónak - külön kiemelik a PSG elleni fordítást - és persze Buffon esélyeit is többre tartják, mint a France Football vagy éppen a fogadóirodák.

Az biztos, hogy decemberig még sok idő van, és a mostani idénynek sincs még vége.

Ki nyeri az Aranylabdát 2017-ben?
Cristiano Ronaldo 1.29
Leo Messi 4.50
Gigi Buffon 6.00