Aranylabda

A 2018-as év ismét Messiről szólhat

Az 5-5-re álló különharc tizenegyedik felvonásán inkább Lionel Messi tűnik befutónak.

Csütörtökön este megnyerte ötödik Aranylabdáját is Cristiano Ronaldo, ezzel pedig kiegyenlítette az állást a Lionel Messivel folytatott évtizedes csatában. A következő évi díj tehát ismételten nagyon fontos lesz, ráadásul a két játékos kora okán még az is előfordulhat, hogy a 2018-as Aranylabda dönti majd el azt is, melyik játékos vonulhat vissza győztesen. A bukmékerek első szorzói szerint egyelőre az argentin a favorit.

Fotó: Eurosport

"Amint lefújták az idei szavazást és kihirdették a győztest, azonnal oddsot kínáltunk a következő évi Aranylabdára. Nálunk az utóbbi két év ezüstérmese, Lionel Messi a favorit, rá 2-szeres oddsot kínálunk, míg Cristianon Ronaldóra 2.20-szorosat" - nyilatkozta Ian Marmion, az egyik brit buki szóvivője.

"Neymarra 9-szeres szorzóval fogadhatnak a játékosok, ő áll a harmadik helyen, míg Hazard 13-szoros, Mbappé 26-szoros pénzért tehető" - mondta Marmion.

Egyelőre egyáltalán nem csoda, hogy a bukiknál inkább Messi a befutó, hiszen a La Liga-aranyhoz is közelebb állnak, a Bajnokok Ligájában is talán esélyesebb a Barcelona a (vélhetően) kedvezőbb sorsolás okán, ráadásul a vb évében a világbajnoki trófea tripla súllyal számít a szavazásnál. Márpedig Argentínára csak 10-szeres a szorzó a    -nál, míg Portugáliára 26-szoros.

Vagy marad az állás 5-5 és egy outsider beleszól majd a "nagyok" különmeccsébe?

Ki a futballtörténelem legjobbja?x;