Nemzetközi foci

Az oddsok alapján Messi nem csak a BL-t bukta el

Óriási meglepetésre kedden este a Barcelona kiesett a Bajnokok Ligájából, a fogadóirodák pedig rögtön reagáltak a történésekre.

Messinek idén sem jön össze a BL-siker / dailycast.com

Kedden este hatalmasnál is hatalmasabb meglepetésre az AS Roma megfordította a Barcelona elleni BL-párharcot és mínusz háromról felállva, idegenben lőtt több góljának köszönhetően beverekedte magát az elitliga legjobb négy csapata közé. Ez egyben azt is jelenti, hogy a katalán óriás sorozatban harmadik idényében sem tud bejutni legalább az elődöntőbe.

A Roma mellett a Liverpool is borította a papírformát, hiszen Jürgen Klopp együttese kettős győzelemmel búcsúztatta a szintén topfavoritnak számító Manchester City-t. A Vörösök hőse Mohamed Szalah volt, aki két gólt is egy gólpasszt jegyzett a 180 perc során, az egyiptomi támadó pedig ezzel a performansszal szép lassan tényleg beférkőzik a világ legjobbjai közé.

Bár a Real Madrid - Juventus párharc még nem ért véget, Cristiano Ronaldo torinói teljesítménye is extraklasszis kategóriába tartozott.

És hogy miért írtuk le ezeket?

Mert a keddi meccsnap után az angol fogadóirodák módosítottak az Aranylabda-piacokon. Természetesen a BL-búcsú nem jött jól Messinek, aki ugyan valószínű spanyol bajnok és kupagyőztes lesz, de ha nem nyeri meg a vb-t Argentínával, miközben mondjuk a Real Madrid újra megnyeri a BL-t, akkor komoly esély van rá, hogy Cristiano Ronaldo zsinórban harmadik alkalommal lesz aranylabdás.

Jelenleg a címvédő portugál klasszis a favorit, akire kereken kettes szorzót kínálnak a brit oddsmesterek, míg Messi aranygömbje 3.25-ös szorzóra emelkedett.

A harmadik potentát immáron pedig Mohamed Szalah, akire jelenleg hétszeres oddson lehet fogadásokat kötni.

Szalah hatalmas idényt fut, 50 tétmeccsen 39 gólnál és 11 gólpassznál jár a Liverpoolban, szinte biztosan megnyeri a Premier League aranycipőjét és még az is lehet, hogy az európait is, BL-elődöntőre készülhet a klubcsapatával és ott lesz a válogatottjával a vb-n is. 

A Bajnokok Ligája és a világbajnokság kétségtelenül sorsdöntő lehet ebben a versenyben, de jelen állás szerint Cristiano Ronaldo lehet a világon az első olyan futballista, aki pályafutása során hatszor is megnyerte a legrangosabbnak titulált egyéni díjat.

Szerinted ki nyeri a 2018-as Aranylabdát?

 

Ki nyeri az Aranylabdát 2018-ban?
Cristiano Ronaldo 2.00
Lionel Messi 3.25
Mohamed Szalah 7.00
Kevin de Bruyne 11.00
Neymar 11.00
Ki a futballtörténelem legjobbja?x;