Aranylabda

Az oddsok alapján Salah a világ második legjobb focistája

Egyre inkább realitássá válik, hogy a Liverpool egyiptomi támadója nyeri el a 2018-as Aranylabdát.

Mo Salah a következő aranylabdás?

Mohamed Salah berobbant a nemzetközi elitbe. A Liverpool egyiptomi gólvágója elképesztő szezont produkált, amelynek köszönhetően övé lehet az angoli gólkirályi cím mellett akár az európai aranycipő is, ráadásul már elnyerte az év játékosa díjat a Premier League-ben, klubcsapatával pedig jó eséllyel ott lesz a Bajnokok Ligája május végi döntőjében is.

A fenti eredménysort aligha kell magyarázni. A 25 éves támadó már megfordult a Chelsea-ben, a Fiorentinában és a Romában is, de egyértelmű, hogy a Liverpoolban, Jürgen Klopp kezei alatt vált világklasszis játékossá.

Salah játékát öröm nézni, irányváltásai élményszámba mennek, indulósebessége káprázatos és mindamellett, hogy zsákszám termeli a gólokat, a társak kiszolgálásában is igencsak jeleskedik.

Sokan már úgy emlegetik az egyiptomi királyt, mint a játékost, aki képes lesz megtörni Cristiano Ronaldo és Lionel Messi uralkodását.

Tény, amennyiben a pazar játékának színvonalát fent tudja tartani valamint klubcsapatával is trófeákat tud nyerni, bőven benne van, hogy idővel ő lesz a number one.

Az is lehet, hogy az őrségváltás hamarább eljön, mint gondolnánk, az egyik külföldi bukmékerirodánál ugyanis Salah komoly favoritja lett az Aranylabdának.

A bukik azután vágták meg az egyiptomi szorzóját, hogy kedden este a Roma ellen két gólt és két gólpasszt is jegyzett, így elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy a Liverpool fél lábban már finalistának érezheti magát.

Egyelőre még mindig a BL-góllövőlistáját vezető Cristiano Ronaldo a legnagyobb esélyes, ám meglepetésre Lionel Messi lecsúszott a harmadik helyre. Az argentin esete azért némiképp meglepő, hiszen Spanyolországban duplázott a Barcával és még versenyben van az európai aranycipőért is.

Az év két legfontosabb trófeája azonban még kiadó, így aki a Bajnokok Ligájában illetve a világbajnokságon extrát nyújt, komoly potentátja lesz az aranygömbnek is.

Ki nyeri az Aranylabdát? 2018
Cristiano Ronaldo 2.00
Mohamed Salah 3.00
Lionel Messi 3.50