Aranylabda

Hoppá, mégis Messi kapja az Aranylabdát?

Körbejárta a világhálót egy fénykép, amely szerint Lionel Messi nyeri az Aranylabdát.

Ronaldo vagy Messi? / Fotó:PA

Sokkot kaptak a Cristiano Ronaldo-drukkerek, miután kikerült a világhálóra egy fénykép a France Football majdani címlapjával, amelyen Lionel Messit tüntették fel, mint az Aranylabda győztesét.

Rengeteg szurkoló úgy véli, hogy a 2017-es elismerés - 2016 után - ismét Cristiano Ronaldóhoz került majd, aki májusban spanyol bajnokságot és Bajnokok Ligáját is nyert a Real Madriddal.

Csakhogy CR7 őszi szezonja finoman szólva sem úgy alakul, ahogy azt megszokhattuk a portugál klasszistól, ezzel szemben Lionel Messi legjobb időszakát idézi, ontja a gólokat a Barcelonában és Argentínát is kilőtte a vb-re egy emlékezetes mesterhármassal.

 

A most kiszivárgott fotó alapján ez elég is lehet Messinek a győzelemre, bár a kép valódisága kapcsán azért felmerülnek aggályok.

Egyrészt a szavazás még nem zárult le, így az újság szerkesztői nem tudhatják a végeredményt, ha viszont a szavazatokat manipulálják, az nagy öngólnak számítana és komoly presztízsveszteséget is okozna.

A közösségi oldalalak mindenesetre "felrobbantak", a kommentelők nagy vehemenciával estek az újságnak, a játékosoknak és persze egymásnak is.

A France Football most magyarázkodhat, bár egyes szakmabeliek szerint csak annyi történt, hogy kiszivárgott egy kópia, egy tervezet, a fiktív győztessel.

Csakhogy tavaly is hasonló eset történt, november elején szintén kiszivárgott egy címlap, akkor Cristiano Ronaldóval. A portugál végül meg is nyerte az Aranylabdát...

Ki nyeri az Aranylabdát?
Cristiano Ronaldo 1.07
Lionel Messi 8.00
Neymar 34.00