Tenisz

Ez nem lesz könnyű menet, Timi!

  • Cesc18

A magyar klasszis a nagy szervás Naomi Broady-val méri össze a tudását a monterry-i tenisztorna második fordulójában.

Babos kedden remek rajtot vett a mexikói tornán, hiszen kerek egy óra alatt 6-1, 6-3 arányban lépte le a selejtezős Lesley Kerkhove-t. Timi a mérkőzést követően röviden ennyit mondott a babostimea.hu-nak: "Jól szerváltam, nagyon örülök ennek! Most éles helyzetben próbáltam gyakorolni azokat az elemeket, amelyekre az edzésen is készültünk. Boldog vagyok, hogy jól sikerült ez a mérkőzés!”

Timi remekül szervált a nyitómeccsén és erre a folytatásban is szüksége lesz. - Fotó: WTA

Valóban remekül szervált Babos, az adogatójátékát egyszer sem bukta el, de bréklabdából is csak kettőt engedett. Érdekes lesz így a második körös mérkőzése Naomi Broady ellen, aki nem számít egy fogadó zseninek, ellenben egy elég masszív adogató. Ritkán hozza ki magából a legjobbat a brit lány, ezért nincs is a legjobbak között, ám, amikor elkapja a gépszíj, akkor nem könnyű őt legyűrni. Nagyon úgy tűnik, hogy Monterry-ben ráérzett valamire, hiszen CiCi Bellis ellen egy szoros, 7-6, 6-4-es meccsen csupán egyszer veszítette el az adogatását, pedig az amerikai lány jó returnözőnek számít. 

Jól ismerik egymást Timivel, hiszen háromszor is megmérkőztek már, és kivétel nélkül döntő szettben dőlt el a győztes kiléte.

2014-ben Wimbledonban Broady, míg 2011-ben és 2009-ben két ITF-versenyen Babos örülhetett. Ami közös ezekben, hogy tényleg rendre nagyon szoros meccseket vívtak, ráadásul borítástól függetlenül, füvön és salakon egyaránt döntő szettes csatába bonyolódtak. 

Az előjelek most is szoros derbit vizionálnak, hiába hozták ki a soproni kiválóságunkat komoly favoritnak (1.30). Nyilván, Timi a képzettebb és jobb teniszező, de, ha Broady jól szervál, akkor simán aligha fogja tudni őt lelépni. A brit lány az idei hét vereségéből hatszor 22 játék alatt nem adta a bőrét, tehát nem nevezhető egy könnyű falatnak, még ha nem is mindig Babos szintű játékosokkal találkozott.

hatharom.com
21.5 játék felett
@ 1.90