Indian Wells

Lehet magyar a legjobb 16 között!

  • Cesc18

Babos Tímea hétfőn az orosz Jelena Vesznyina ellen lép pályára az Indian Wells-i tenisztorna harmadik fordulójában.

Vasárnap hajnalban óriási küzdelemben jutott tovább Babos Timi a hazai közönség támogatását élvező Varvara Lepchenko ellen. Az amerikai riválisa szett- és brékelőnyben volt, innen tudott a soproni kiválóságunk fordítani. Három perc híján három órán át gyötörték egymást. 

"Elképesztően nehéz és hosszú meccsen vagyok túl. Igazából az első szett olyan volt, amilyen…Az Indian Wells-i körülmények nem igazán fekszenek Nekem. Ráadásul nehéz egy első kört elkezdeni. Nagyon örülök, hogy meg tudtam fordítani a meccset! Szett és 3:1-re vezetett az ellenfelem, mégis én nyertem. Rengeteget köszönhetek Thomas-nak, nagyon sok erőt tudott adni a pályán, a taktikában is segített! Büszke vagyok arra, hogy így kiküzdöttem a győzelmet. Egy ilyen hosszú meccs után a legfontosabb a regeneráció, már nyújtottam, levezettem, most éppen a jégfürdőben adom a nyilatkozatot. Aztán irány a fizió és utána egy jó vacsora. Rengeteg magyar szurkoló volt kint a meccsen, Indian Wellsben amúgy is mindig sok a néző. Ma is elképesztő élmény volt itt játszani. Köszönöm Mindenkinek a Drukkolást!” – nyilatkozta Timi a babostimea.hu-nak.

Az már a budapesti tornagyőzelme után sem volt kérdés, hogy kilábalt az év eleji gödörből, az ilyen győzelmekből pedig sokat lehet meríteni. Erőt adhat Babosnak az is, hogy az elmúlt három döntő szettes meccsét sikerrel vívta meg. 

A világranglista 15. helyén álló Jelene Veszinyna ellen ugyancsak egy borzasztó küzdelmes meccsre számíthat. Az orosz tavaly pályafutása legjobb szezonját futotta egyesben, ennek köszönhetően áll ennyire előkelő helyen a ranglistán. Idén egyelőre kevésbé brillírozott, ugyanakkor továbbra is egy borzasztó szívós teniszező, akit nem egyszerű legyőzni.

Fogadás a győztesre    
Jelena Vesznyina Babos Tímea
1.80 1.80

Ahogyan az oddsok is mutatják egy ki-ki meccsre számíthatunk. Az egyik nagy kérdés, hogy Babos a közel három órás küzdelem után mennyire lesz fit. Egy nap pihenő azért sokat jelent, és az már a honi tornán is látszódott, hogy fizikálisan nagyon jó állapotban van.

Egyesben soha nem találkoztak még, párosban viszont jó néhányszor, így nem lesznek teljesen ismeretlenek egymás számára. Abszolút 50-50 ez a meccs, Timi ugyan említette, hogy az Indian Wells-i körülmények kevésbé fekszenek neki, de ha megnézzük Vesznyina korábbi eredményeit, akkor nála sem találunk kiemelkedő teljesítményeket. Mindketten először juthatnának ezen a tornán a legjobb 16 közé. Magyar játékosnak egyéniben egyébként 2009-ben sikerült legutóbb, akkor Szávay Ági verekedte be magát a nyolcaddöntőbe. 

Az over tűnik a legjobb választásnak, a    21.5-nél húzta meg a határt.