Tenisz

Nehéz meccs vár Babosra a döntőért

  • Cesc18

A harmadik kiemelt Julia Görges lesz a magyar játékos ellenfele a budapesti tenisztorna szombati elődöntőjében.

Pénteken újabb sikeres napot tudhatott maga mögött az első kiemelt Babos Tímea, ugyanis a páros után egyéniben is bejutott az elődöntőbe. A legjobb nyolc között a világranglista-63. Oceane Dodint 6:4, 2:6, 6:1 arányban múlta felül. Nagyon nem adta könnyen magát a francia lány, az elveszített szoros első játszma után sem tört meg. Íme Timi értékelése a meccsről:

A felső ágon így mondhatjuk, hogy álomelődöntő jött össze, hiszen a harmadik kiemelt Julia Görges lesz az ellenfele, aki a torna másik nagy sztárja. Jelenleg ugyan csak az 53. helyen rangsorolják, ám volt ő a legjobb 15 között is, két WTA-trófea birtokosa és számtalan top 10-es játékos elleni skalppal büszkélkedhet. 

Kemény elődöntő előtt Babos. - Fotó: Hungarian Tennis

A bukmékerek 50-50-re hozták ki az esélyeket, majd elkezdett Timi oldalára billenni a mérleg nyelve, ami egyértelműen azt jelzi, hogy a fogadók inkább a magyar játékossal tartanak. Ez abból a szempontból érdekes, hogy ha szigorúan csak a neveket nézzük, akkor Görges nehezebb úton jutott el idáig és igazán nagy bajba egyszer sem került. Brutálisan jól működik a német lány adogatása:

a torna alatt eddig lejátszott hét szettje alatt csupán egyszer (!) veszítette el az adogatójátékát, az elmúlt két mérkőzésén pedig egyetlen bréklabdát sem engedett.

Ezzel nem lesz könnyű konkurálni, persze tudjuk jól, hogy Babosnak is nagy fegyvere a szervája. Kulcsfontosságú lesz tehát, hogy milyen százalékban hozzák be az elsőket, illetve, hogy ki, mennyire lesz hatékony fogadóként. Az biztos, hogy Timinek minden apró lehetőséget meg kell majd ragadnia, ha sikerül ezeknél a pontoknál jó döntést hoznia, akkor sínen lesz a győzelemhez vezető úton. 

Korábban nem találkoztak még, de ez nem azt jelenti, hogy ne ismernék egymást, hiszen párosban viszont játszottak már együtt. De nem szeretnénk tovább ragozni, egy borzasztó kiélezett meccsre számítunk, amelyen egy jó taktikával, koncentrált tenisszel és nem utolsósorban a hazai közönség támogatásával Babos kiharcolhatja a döntőt.

hatharom.com
22.5 játék felett
@ 1.95