Tenisz-vb

Pokoli nehéz menet előtt Timiék

  • Cesc18

Csütörtökön megkezdődnek a páros küzdelmek is Szingapúrban, Babosék cseh-amerikai duó ellen kezdenek.

Idénre változtattak a páros torna lebonyolításán, ezúttal nem csoportokban, hanem rögtön egyenes kieséses rendszerben kezdődnek a küzdelmek, vagyis nincs lehetőség taktikázni, spórolni egy-egy meccsen, az elejétől kezdve a maximumot kell nyújtani, hiszen az idei nyolc legjobban teljesítő páros alkotja a mezőnyt. 

Kedden megtörtént a sorsolás, Babos Timi és Jaroszlava Svedova ellenfele a US Open-címvédő Lucie Safarová és Bethanie Mattek-Sands lesz. 

"Elég nehéz sorsolást kaptunk, a mostani egyik legjobb, ha nem a legjobb duó lesz az ellenfelünk. Az biztos, hogy most ők vannak a legjobb formában, ezt a hosszú veretlenségi sorozatuk is mutatja. Edzek, természetesen a párosra gyakoroltam. A lábam már egyre jobb a moszkvai sérülés után. Ennek nagyon-nagyon örülök! Ez fontos volt: sokat foglalkoztam és foglalkozom azzal, hogy ez így legyen, javuljon a helyzet! Maga a szervezés zseniális, tavalyhoz képest is sokkal jobb lett minden. Különböző séfek vannak, így az étkezés is sokkal jobb. Nagyon-nagyon jó a hotel, ismét lakosztályt kaptunk, így újra megvan a luxus. Mindennap apró vagy nem éppen apró ajándékokkal várnak minket. Tényleg nagyon-nagyon zseniális minden” – nyilatkozta Timi a babostimea.hu-nak.

Babos/Svedova-Safarová/Mattek-Sands
Hatharom-tipp: Safarová/Mattek-Sands jut tovább
TippmixPro @ 1.45

Az a hosszú veretlenségi sorozat, amiről Timi beszélt a következőképp néz ki: Safarováék nyertek Pekingben, Vuhanban és New Yorkban, tehát 16 mérkőzés óta nem találtak legyőzőre. Ők érkezhettek a legnagyobb önbizalommal a világbajnokságra, az ősz kimagaslóan nekik sikerült a legjobban. Háromszoros Grand Slam-bajnoknak mondhatják magukat, a WTA Finals-siker viszont még hiányzik a kollekciójukból, tavaly ugyanis sokkal gyengébb formában vágtak neki a tornának, így már a csoportküzdelmek alatt elvéreztek. 

Timinek és Svedovának bónusz ez a világbajnokság, hiszen amikor összeálltak, akkor nem volt cél, hogy kvalifikálják magukat, mindketten az egyesre fókuszáltak. Ha nem támasztanak magukkal szemben óriási elvárásokat, akkor megnehezíthetik a cseh-amerikai kettős dolgát. A győzelmük azért komoly meglepetés lenne, Safarováék nagyon érzik egymást és pont ideális a felállásuk is, egy balkezes, egy jobbkezes. Miután jó egyéni játékosok, főleg a cseh lány, így hátulról sem egyszerű fogasát találni rajtuk. Egyszer mérték össze eddig a tudásukat, idén Miamiban, amit Mattekék 6:3, 6:4 arányban húztak be.