Tenisz-vb

Jön a tavalyi elődöntő visszavágója

Szerdán ismét a fehér csoport főszerepben, a második körben Plisková Kuznyecovával, míg Radwanska Muguruzával meccsel.

A vasárnap elrajtolt női tenisz-világbajnokságon mindkét csoport játékosai bemutatkoztak. Hétfőn a fehér kvartett volt főszerepben, mint ahogyan szerdán is ők lépnek pályára. Nagy lesz a nyomás a címvédő Agnieszka Radwanskán és a spanyol Garbine Muguruzán. Mindketten meccslabdáról kaptak ki, előbbi az orosz Szvetlana Kuznyecovától, míg utóbbi a cseh Karolína Pliskovától.

Kuznyecova az utolsó pillanatban kvalifikálta magát erre a szingapúri megmérettetésre. Szombaton még Moszkvában döntőzött és harcolta ki az indulás jogát, így a nyolc fős mezőnyből messze ő lehet a legfáradtabb. Ez azonban egyáltalán nem látszódott a játékán, egy közel három órás csatát tudott megnyerni a címvédő ellen. Tény, hogy Radwanska ellen nagyon tudta mit kell játszani, a mérkőzésnek úgy vágott neki, hogy 16 összecsapásukból 12-t megnyert, de akkor is nagy fegyvertény, hogy a moszkvai menetelése után egy ilyen kiélezett derbit képes volt behúzni. Most viszont a komfortzónáján kívül kell majd teniszeznie, Plísková ugyanis éppen az ellentéte a lengyel lánynak. Az egyik legagresszívebb teniszt játssza, hatalmas ütőereje van és a szervája is a legjobbak közé tartozik. Muguruza ellen sokáig nem lehetett belekötni a játékába, de nem tudott végig koncentrálni. Két forgatókönyv jöhet szóba: Plisková lecsapja a pályáról az oroszt vagy Kuznyecova sok hibába kergeti, elbizonytalanítja a cseh lányt. 50-50 az esély mindkettőre, szóval nem tippelnénk itt győztesre.

Ki nyeri a mérkőzést?
Karolína Plisková Szvetlana Kuznyecova
TippmixPro @ 1.65 TippmixPro @ 1.95

Radwanska kiváló teniszt tett a pályára, el is jutott adogatóként meccslabdáig, de azt nem sikerült értékesítenie, ami elsősorban annak köszönhető, hogy nem tudta fejben túltenni magát azon, hogy oly sokszor kikapott már Kuznyecovától. Ezzel a vereséggel viszont elég nehéz helyzetbe került, hiszen a második meccsén így győzelmi kényszer alatt kell teljesítenie. Muguruza sem az a teniszező, aki ellen könnyű meccsre számíthat. Tavaly éppen ellene vívta az elődöntőt, és akkor pokoli nagy csatában tudta csak legyűrni. A korábbi mérkőzéseik között is találunk elég szorosakat, és látva a Roland Garros-címvédő spanyol lány feljavulását Plisková ellen, aligha lesz őt könnyű legyőzni. Bár képes rengeteg hibát ütni, de összeszedettebbnek tűnik, mint az utóbbi hetekben hónapokban, nem várjuk azt, hogy annyira szétessen, hogy csak néhány játékra legyen jó a nyomás alatt játszó lengyel ellen. Ahogyan az elmúlt három összecsapásuk, úgy most ez is döntő játszmában dőlhet el. 

Agnieszka Radwanska-Garbine Muguruza
Hatharom-tipp: 3 szettben dől el a meccs
TippmixPro @ 2.40

A fehér csoport állása egy kör után:

Szerdai program - a   szorzói
Kezdés Mérkőzés Oddsok
13:30 Karolína Plisková-Szvetlana Kuznyecova 1.65 1.95
14:45 Agnieszka Radwanska-Garbine Muguruza 1.40 2.55